Home
17 Ocak 2022 ( 331 izlenme )
Reklamlar

AKP'de derin çatlak: Yüzlerce kişi partiden istifa etti

AKP'deki yaprak dökümü sürüyor. Son ayrılıklar Aydın'dan geldi.


AKP'deki istifalar sürüyor. Genelde kimsenin istifa etmediği partide yerelde büyük kopuş söz konusu. Aydın'da AKP'den çok sayıda partilinin istifa ettiği bildirildi.

Milli gazete tarafından aktarılan habere göre; Aydın'ın Germencik ilçesinde ilçe kadın kolları başkanı Emel Öz Akmaz'da dahil toplam 872 AKP üyesi partilerinden istifa etti. 

Aydın’da, çok sayıda kişinin AK Parti’den istifa ettiği kaydedildi.

İSTİFA GEREKÇELERİ DE BELLİ OLDU

Öte yandan AKP'den ayrılan Üyelerin istifa gerekçelerine, AK Parti ilçe yönetimine gösterilen tepki, çalışmalara gereken hassasiyetin gösterilmemesini dayanak gösterdiği belirtiliyor. 


 
'İSTİFALAR ARTACAK İDDİASI '


Milli gazetenin yerel kaynaklardan edinmiş olduğu  bilgilere göre, sadece Germencik ilçesinde değil, Aydın genelinde de AKP İçinde son zamanlarda ciddi rahatsızlıkların olduğu ve istifaların önümüzdeki günlerde artacağı belirtildi.


Yöneylem Anketinde Erdoğan'ın oy kaybı zirvede
Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü, şirketin Ocak ayında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada ''20 Aralık hamlesi de Erdoğan'a seçim kazandırmıyor'' ifadelerine yer verdi.


Gelen seçim anketlerinde AKP ve MHP oylarındaki düşüş artarak devam ediyor. Yöneylem tarafından yapılan bir ankette de dikkat çeken sonuçlara yer verildi.

Milli gazete tarafından aktarılan bir habere göre; Derya Kömürcü'nün yaptığı araştırmaya göre ülkenin kötü yönetildiği düşüncesi hala öncelikli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başkanlık sistemiyle ilişkilendiriliyor. Seçmenlerin yüzde 56’sı “Erdoğan’a asla oy vermem” diyor.

HAYAT PAHALILIĞI ŞİKAYETİ ARTIYOR

Bununla birlikte “asla oy vermem” dese de azımsanmayacak oranda seçmenin geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığından şikayet ettiği, bu sorunların çözülmesi durumunda Erdoğan’a ve AKP’ye yönelebilecek bir seçmen kitlesi de olduğu görülüyor.


 
MUHALEFETE UYARI VAR

Bu tablo muhalefet açısından rehavete kapılmanın hayati bir hata olacağına işaret ediyor. “Yönetemiyorlar, nasıl olsa biz kazanırız” düşüncesinin çok tehlikeli bir bakış açısı olduğu görülüyor.

MUHALEFETTE ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ

Bununla birlikte 20 Aralık’taki hamle sonrasında muhalif seçmenlerde gözlemlediğimiz panik havasının da muhalefet cephesinde bir özgüven eksikliğine işaret ettiği söylenebilir.'

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gece Yatmadan Bunu İçin ve Karaciğeriniz Tertemiz Olsun.. AYR’INTILAR ==>> Oyunculuğu bırakıp ABD'de tır şoförlüğüne başlayan Tolga Karel'den gelen aci haber herkesi üzmüştü. Bugün cenazede büyük bir sır ortaya çıktı. Gerçekten yalan dünya. Değer miydi.... DETAYLAR >>>> Damat Ferit’in çocuk sahnesindeki hata yıllar sonra fark edildi Vücudunuz Kalp Krizinden Bir Ay Önce Sizi Böyle Uyarıyor! Detaylar