Home
27 Ocak 2022 ( 4332 izlenme )
Reklamlar

Altını Olanlar Dikkat ! Altın 3 Bin Olacak

Altını Olanlar Dikkat ! Altın 3 Bin Olacak
Altın fiyatlarındaki gidişatın ne yönde olacağı merakla takip edilirken ekonomist Tuna Kaya'dan ezber bozan bir tahmin geldi


Dolar/TL'deki gelişmeler ile dalgalanan altın fiyatlarını etkileyen bir diğer unsur da ons altın tarafı oluyor. Bu anlamda birçok ekonomist, Ons altın tarafının önümüzdeki süreçte güçleneceğini düşünüyor.

Ekonomist, stratejist Tuna Kaya, gram altının önümüzdeki süreçte yukarı yönlü hareket yaşayacağını söyledi.

Kişisel Youtube kanalı üzerinden konuşan Tuna Kaya, "Ons altın tarafında 2022 yılı, 22002400 seviyelerinde kapanabilir. Yine 2023 yılında ise ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durumu… Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ise 3 bin lirayı görebiliriz. Altın yatırım ve portföyde bulunması gereken araçlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız" ifadelerini kullandı.


Araç Sahipleri Saçlarını Yolacak ! Akaryakıta Görülmemiş Zam GeliyorEkonomist Oğuz Demir, akaryakıta 1 TL'lik yeni bir zam beklediklerini açıkladı. Demir zammın istasyonlara verilecek komisyonların artırılmasından kaynaklanacağını belirtti. Demir'in tahminleri gerçekleşirse motorin ve benzin 15 TL'yi geçerek yeni rekor kıracak.

Halk TV'den Hava Asal'ın haberine göre, Türkiye'de zam furyası devam ediyor. Ekonomist Oğuz Demir akaryakıtta şubat ayının sonunda 1 liralık zam beklediklerini ifade etti.

Demir, "Akaryakıt istasyonlarının karları bir hayli düşmüş durumda. Hem dövizdeki dalgalanma hem de petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına da yansımaya devam ediyor. İstasyonların karları düştüğü için eskisi kadar rahat hareket edemiyorlar. Pek çok komisyon kaleminden vazgeçmek zorunda kaldılar. 800 istasyon kapanmış. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş bin 500 istasyonun daha kapanmak üzere olduğu bilgisini paylaştı. İktidar burada şunu yapacak, istasyonların litre başına aldıkları komisyonu artıracaklar. Komisyona yapılacak her artış vatandaşa yansıyacak. Bu artışın mart ayında gerçekleşmesi bekleniyordu" dedi.


 
"ENFLASYON YÜZÜNDEN GECİKTİRİLİYOR"

"Şu an yapılacak her artışı enflasyon rakamlarını yukarıya doğru iteceği için akaryakıta yapılacak zammı geciktirdiklerini" ifade eden Oğuz Demir, "Akaryakıt istasyonları şu an litre başına yaklaşık 4 kuruş komisyon alıyor. Hükümet bu komisyonu 1 lira 4 kuruşa çıkaracak ya da istasyonların kapanmasına göz yumacak. Fakat şunu çok iyi biliyoruz ki hükümet sermayenin zarar görmesini göze almıyor. Yine artışlar vatandaşın cebine yansıyacak. Önümüzdeki bir ay içinde akaryakıta 1 lira zam gelecek, şu an 14 lira 16 kuruş olan akaryakıtın fiyatı 15 lira 16 kuruş olabilir" ifadelerini kullandı.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

DİŞİNİZİ FIRÇALADIKTAN SONRA SAKIN SUYLA ÇALKALAMAYIN! İŞTE DİŞ FIRÇALARKEN YAPILAN HATALAR Mucize gibi bir şey ne halden ne hale gelmiş >> Ne olaylar varmış meğer, vay be İki Yıl Köpek Sanarak Besledi.. Sonunda Krkunç Gerçek Ortaya Çıktı! De’vamı için ==>