Home
20 Şubat 2022 ( 917 izlenme )
Reklamlar

Apar topar gittiler

Türkiye'nin BAE ziyareti sonrası apar topar  gitme kararı aldılar! Sinsi plan...

>>>>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyareti sonrası ilerleyen haftalarda Suudi Arabistan'a gitmesi bekleniyor. Türkiye'nin dış politikadaki önemli adımları sürerken ABD'den kafaları karıştıran bir hamle geldi. 



ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor.ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret ederek, bu ülkelerin terörle mücadelelerine destek vereceklerini vurguladı.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne yaptığı yazılı açıklamada, McGurk'ün bu hafta BAE ve Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiğini bildirdi.

McGurk'ün ziyaretinde her iki ülkeye de İran destekli İHA ve füze saldırılarına karşı toprak bütünlüklerinin savunulması için ABD'nin elinden gelen tüm desteği vereceğini kaydettiğini belirten Horne, McGurk'ün temaslarında her iki ülkeyle devam eden askeri ve diplomatik ilişkilerin ele alındığını kaydetti.

Türkiye'nin adımları sonrası gelen ABD hamlesi

Türkiye'nin geçtiğimiz hafta BAE'yi ziyaret etmesi ve ilerleyen haftalarda Suudi Arabistan ile kurulacak temaslar gündemdeyken ABD'nin söz konusu hamlesi dikkat çekti.

Birçok uzman ABD'nin yine sinsi planları olduğunu düşünüyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ilginç ilginç degisik insanlar.. soktur bakalim İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ ADAY OLURSA ERDOĞAN KAYBEDER >>> Topragi eselerken >>> Asker ayran getiren Aşiret kızına aşık olunca, Aşiret Liderleri b'akın ne yaptı ! Detaylar >>>>>