Home
01 Eylül 2021 ( 2014 izlenme )
Reklamlar

Bak Şu Domatesin Yaptığına! Eğer O Rahatsızlıktan Muzdaripseniz Sakın Yemeyin

Sağlıklı bir yaşam, kaliteli bir uyku ile mümkün. Dolu bir mideyle uyuduğunuzda uykuya dalamadığınızı farketmiş olabilirsiniz. Özellikle bazı yiyecekler var ki uykuya dalmanızı daha da zorlaştırır. İşte uykuyu etkileyen 4 yiyecek

 
Yatmadan önce bu yiyecekleri yerseniz neden uyuyamıyorum demeyin!

Pek çok insan, uyku problemi yaşıyor ama yatmadan hemen önce yemek yediği zaman sindirim sorunları yaşayacağının farkına bile varmıyor.

Uzmanlar, sağlıklı bir uyku için günde en az 7 saat uykunun gerekli olduğu konusunda hem fikirler. 2017'de Nature and Science of Science dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre; kronik uykusuzluk yüksek tansiyon, obezite , felç, depresyon ve diyabet gibi bir dizi kronik sağlık sorununu da beraberinde getiriyor.


 
Uykunun veya uykusuzluğun sağlığınız ve mutluluğunuz üzerinde ne kadar etkisi olduğunu göz önünde bulundurarak yediğiniz yiyeceklerin uykuyu nasıl etkilediğini gelin hep birlikte öğrenelim.

PİZZA

Aşırı işlenmiş gıdaları yedikten sonra fiziksel olarak rahatsız hissediyorsanız, kesinlikle uykunuzu da olumsuz etkileyeceğini unutmayın. Uzmanlar özellikle geceleri doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerden kaçınmak gerektiğini söylüyor. Pizza da onlardan biri...

SMOOTHİE

Aşırı şeker tüketiminin diyabet, kilo alma, yüksek tansiyon ve karaciğer yağlanması gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğunu zaten biliyoruz. Yatmadan önce şeker, çörek, turta, tatlı ve koladan kaçınmanız gerektiğini biliyor olabilirsiniz, ancak smoothie'lerin sağlıklı bir atıştırmalık olması dışında zararlı olabileceğini göz ardı edebilirsiniz.


 
Özellikle hazır smoothie ürünlerinin, meyve suyundan daha fazla şeker içerdiğini unutmayın. Rafine şekerler kandaki glikoz seviyesinin hızlı dalgalanmasına neden olabilir, bu da adrenalini yükseltir ve uykuya dalmayı zorlaştırabilir.

İlla yatmadan önce bir şey yemeniz gerekiyorsa tercihinizi 12 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 porsiyon muzlu yoğurt veya 1 küçük muzdan yana kullanabilirsiniz.

ACI SOS

Baharatlı yiyecekler reflüyü tetikler. Bundan dolayı baharatlı yemek yedikten en az 3 saat sonra uyuyun. Bu, sindirimin gerçekleşmesine ve midedeki yiyeceklerin ince bağırsağa taşınmasına olanak tanıyacaktır ve geceleri mide ekşimesi ve hatta uykusuzluk gibi sorunların önüne geçecektir. Yapılan bir çalışma, baharat içerisindeki kapsais adlı maddenin uykuyu engellediğini göstermiştir.


 
DOMATES

Asidik yiyecekler mide zarını tahriş eder ve vücudun pH seviyesini yükselterek hazımsızlık, mide ekşimesi ve reflüye neden olur. Domates de yüksek asitli kabul edildiğiniden mide ekşimesi yapabilir. Bu nedenle uykudan önce domates içeren yiyeceklerden kaçının.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekranlara çıkacak yüzü yok! >> MELEK AYBERK "Uyuşturucu batağına sürüklenen, kullanılan ve yok edilen bir kadının hikayesi" Çanta Sakın Marketlerden Alıp Tüketmeyin Ölüm Saçıyor