Home
13 Ocak 2022 ( 616 izlenme )
Reklamlar

CHP ve AKP arasındaki oy farkı son ankette ortaya çıktı!

CHP ve AKP arasındaki oy farkı son ankette ortaya çıktı!
Yöneylem Araştırma’nın Türkiye Siyaset Paneli Aralık 2021 araştırma sonuçları açıklandı. Açıklanan ankette AKP ve CHP arasındaki oy farkı belli oldu.


Erken seçim çağrılarını her fırsatta gündeme getiren muhalefet 2022 yılı içerisinde bir seçim bekliyor. Erken seçim iddiaları gündemden düşmezken bir yandan da anketler peş peşe gelmeye devam ediyor.

Yöneylem Araştırma tarafından yayınlanan bir anket herkesi şaşkına çevirdi. AKP ve CHP arasındaki oy farkının açıklandığı anket deyim yerindeyse doğruysa deprem etkisi yaratacak türden oldu.

Halk TV'nin aktardığı habere göre; Araştırmada, seçmenlerin milletvekili seçimi parti tercihleri kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında CHP ve AKP arasındaki oy farkının 1 puanın altında olduğu görüldü. AKP yüzde 32,3 olurken, CHP'nin yüzde 31,5 olduğu görüldü.


Öte yandan ittifaklara bakıldığında da Millet ittifakı önde görülüyor. Aralık ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 6 puan önünde ölçüldü. Bu ankete göre  Millet İttifakı yüzde 40,8, Cumhur İttifakı yüzde 34,8 seviyesinde oldu.

Söz konusu ankette Ekrem İmamoğlu ile Erdoğan'ın rakip olması halinde İmamoğlu'nun fark atacağı görünüyor.. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çocuk Oyuncuların Şimdiki Halleri Göç idaresi duyurudu Arka Sokaklar'ın Mesut komiseri Şevket Çoruh'un kızını gören gözlerine inanamıyor! Tıpkı annesi! Garson