Home
13 Şubat 2022 ( 732 izlenme )
Reklamlar

çok büyük darbe

Dolara çok büyük darbe resmen vuruldu! Rakam duyuruldu
>>>

Dolar kurunu düşüren ve belli bir rakama sabitleyen kur korumalı mevduat hesabına ilgi sürüyor. Şirketler son olarak 5 milyar dolar bozdurdu. Büyük bir çözülme daha bekleniyor. Şayet yaşanırsa dolar kurunun 13 liranın altına gerilemesi bekleniyor.

 
Dolara çok büyük darbe resmen vuruldu! Rakam duyuruldu

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş oldu. Merkez Bankası verilerine göre 4 Şubat ile biten haftada tüzel kişilerin döviz mevduatlarında 3,3 milyar dolarlık düşüş izlendi. Böylelikle tüzel kişilerin döviz mevduatlarında haftalık bazda rekor düşüş kaydedildi. Parite etkisinden arındırılmış düşüş ise 5,08 milyar dolar oldu.

Tüzel kişilere yönelik kur korumalı mevduat ürünü döviz mevduatı rakamlarında rekor düşüş yarattı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 4 Şubat haftasında tüzel kişilerin döviz mevduatları 3,3 milyar dolar gerileme kaydetti. Bu, haftalık bazda görülen en sert düşüş oldu. Parite etkisinden arındırılmış düşüş ise 5,08 milyar dolar olarak kaydedildi.

Veriler gerçek kişilerin döviz mevduatlarında ise parite etkisiyle artış yaşandığını, bu etki dışarıda bırakıldığında gerileme olduğunu gösterdi. Buna göre ilgili haftada gerçek kişilerin döviz mevduatları 255 milyon dolar arttı. Parite etkisinden arındırılmış olarak bakıldığında gerçek kişilerin döviz mevduatları 911 milyon dolar geriledi. Gerçek ve tüzel kişilerin toplam döviz mevduatları ise 225,1 milyar dolar oldu.

Rezervlere de yansıdı
Döviz mevduatlarındaki gerileme Merkez Bankası’nın rezervlerine de yansıdı. Buna göre 4 Şubat haftasında Merkez Bankası’nın brüt rezervleri 114,7 milyar dolara yükseldi. Net rezervler ise 5,8 milyar dolar artışla 16,3 milyar dolara yükseldi. Bu gelişme swap hariç net rezervlere de yansıdı. Bir önceki hafta eksi 54,1 milyar dolar olan swap hariç net rezerv rakamı 4 Şubat haftasında eksi 50,2 milyar dolar oldu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

GÖRENLER ŞAŞKINLIKLA BU NASIL BOŞVERMİŞLİK DEDİLER…. Yeşilçam'ın Güzelliğiyle Mest Eden Şekerpare'sine Bir De Şimdi Bakın.... Devamı için tıklayın HER KADININ MUTLAKA TÜKETMESİ GEREKİYOR >>> DOĞDUĞUNDAN BERİ İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ!