Çok üzüldüm ya! >>

Acıların Kadını Bergen kimdir? Katili kim, mezarı neden kafes içinde?

‘Acıların Kadını’ olarak bilinen ve 30 yaşında öldürülen ünlü şarkıcı Bergen, kadın cinayetinin Türkiye'deki ilk örneklerindendir. Hayat hikayesinin anlatıldığı filmle tekrar gündeme gelen Bergen'in, doktoru ünlü sanatçının o zor günlerini anlattı.Peki, Bergen’in katili kim? Bergen’in mezarı neden kafes içinde? Bergen kaç yaşında öldü?
Aşık olduğu adam tarafından henüz 30 yaşında iken öldürülen Bergen’in hayatı film oldu. Acıların Kadını Bergen’i ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah oynadı. Geçtiğimiz günlerde Bergen’in katili ‘Bu filmi çekmek için kimden izin aldılar? Benim iznim olmadan kimse bu filmi çekemez” sözleriyle gündeme geldi. Şimdi ise ünlü sanatçının tedavisini yapan doktoru, o zorlu süreç hakkında itiraflarda bulundu. İşte detaylar... 

Bergen'in gençlik yılları
Asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen Türk,15 Temmuz 1959’da tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. 7 yaşında iken annesi ve babası ayrıldı. Bergen, annesiyle birlikte Ankara’da yaşamaya başladı. Yenimahalle Yunus Emre İlkokulunu bitirdi ve ilkokulu bitirir bitirmez konservatuara girdi. Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü birincilikle kazandı. Fakat Bergen, maddi sıkıntılar yaşıyordu bu yüzden okulu bıraktı. Memur olmak için yaşını büyüttü ve 1976 yılında PTT’de memur olarak çalıştı. Bu dönemde yaşadığı bir aşk hadisesi yüzünden işini bırakmak zorunda kaldı. Bergen’in ilk aşkı Yalçın’dı. Yalçın, taksi şoförüydü. Fakat ilk aşk acısını Yalçın ile yaşadı. Yalçın başka biri ile evleneceğini söyleyerek ayrıldı Bergen’den.
Reklamlar