Düşündüğünüzden Çok Daha Zeki Olduğunuzu Gösteren 9 İşaret Bu İşaretler Sizde de Varsa Eğer, Sandığınızdan Daha Zeki Olabilirsiniz.

631 izlenme 24 Ekim 2021
Reklamlar
vidreolu haber

Belki de her birimizin kendimizi yüksek bir zekaya sahip olduğunu düşündüğü  zamanlar olmuştur. Beklenmedik bir dahiyane fikir ya da parlak bir tahmin çoğu zaman bize derin bir tatmin duygusu verir; çünkü kendi içinizde Albert Einstein'a benzer bir şey bulmak her zaman güzeldir.

Başkaları tarafından sorumsuzca görünen bazı hareketlerin bile zeka belirtisi olabileceğini göz önünde bulundurarak, kendinizi keşfetmenizi sağlayacak ipuçlarını sizler için sıraladık. İşte, o işaretlerden bazıları;

1. SIK SIK CAN SIKINTISI YAŞAMAK
Akıllı insanlar rutin şeyler yaptıklarında her zaman sıkılır. Bu, çok fazla bilgi ve beceriye sahip olarak, daha gelişmiş bir zekaya sahip kişilerin sıradan görevleri yerine getirirken tüm potansiyellerini kullanamayacakları gerçeğiyle bağlantılıdır.

Mutfak onarımları veya emlak fiyatları hakkında konuşarak bu tür kişilere ilham vermeniz pek olası değildir. Soyut ve küresel konular hakkında daha fazla tartışmaya girme şansları daha yüksektir.

Birçok işaret sizin çevrenizdekilerden daha zeki olduğunuzu gösteriyor olabilir; psikolojik rahatsızlıklara yatkınlık, kaygılı olmak, geç yatmak... Gelin hep birlikte sizin daha zeki olduğunuzu gösterebilecek 7 şaşırtıcı işarete bakalım:

1. Psikolojik Rahatsızlıklar
Yapılan son çalışmalara göre duygu durum bozukluklarının yüksek zeka ile bağlantılı olabileceği görüldü. Psikologlar, çocukluk dönemindeki yüksek IQ seviyesinin genç ve yetişkinlik döneminde görülen bipolar bozukluk belirtileriyle bir bağlantıya sahip olduğunu gösterdiler. Bu tespitle birlikte zeka seviyesi ile psikolojik rahatsızlıklar arasındaki tartışmalar yeni bir seviyeye taşınmış oldu.

2. Kaygı (Anksiyete)
Yüksek zeka seviyesine sahip olan kişilerin anksiyete bozukluklarına yatkınlığı normal zeka seviyesindeki kişilere kıyasla daha yüksektir. 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre zeka ve anksiyetenin ilk insanların hayatta kalma şanslarını arttırmak için birlikte evrimleştiği tespit edilmiştir. Dilerseniz “Kaygıyla Başa Çıkmanın 7 Etkili Yolu” adlı yazımızda kaygıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak püf noktalarını inceleyebilirsiniz.

3. Yeni Fikirler
Psikolojik rahatsızlıklar ve kaygının yanında zekanın önemli belirtilerinden biri de yeni fikirler bulmaya olan yatkınlık. Tarihsel açıdan bakıldığında bu durumun kişilerin batıl inançlara inanmak yerine toplum düzenini sağlayacak yeni yollar bulmalarına da imkan verdiğini görüyoruz. 

4. Yalnızlığı Sevmek
Son dönemde yapılan farklı bir araştırma zeki insanların arkadaşlarıyla sosyalleştikçe hayatlarından daha az tatmin olduklarını gösteriyor. Sosyalleşmenin genel olarak insanları mutlu ettiği kanısıyla çelişen araştırma sonuçları modern mutluluk kavramıyla ilgili de ilginç bulguları ortaya koyuyor.

5. Zeki İnsanlar Geç Yatıyor
Zeka seviyesinin belirleyici işaretlerinden biri de geç yatıp geç uyanmak. Kanawaza & Perina tarafından 20.745 yetişkinin uyku alışkanlıklarının ölçüldüğü araştırmada düşük zeka seviyesine sahip kişilerin hafta içi ortalama 23:41’de yatağa gittiği, 7:20’de ise uyandığı görülüyor. Yüksek zeka seviyesine sahip kişiler ise geceleri ortalama 12:29’da yatağa geçip 7:52’de uyanıyorlar.

6. Güven Duygusu
Son dönemde Amerika’da gerçekleştirilen bir araştırma zeki insanların başkalarına güvenmeye daha yatkın olduklarını gösteriyor. Bu durumun zeki insanların karakter analizinde daha başarılı olmasından kaynaklanabileceğini belirten araştırmacılar güven duygusu yüksek kişilerin daha mutlu ve sağlıklı olduklarını da ortaya koyuyor.

7. Tembellik Zekanın Göstergesi
Mc Elroy tarafından 2016 yılında yayınlanan bir araştırma tembel kişilerin düşünmekten daha çok zevk aldığını gösteriyor. Araştırma düşünmekten hoşlanmayan kişilerin sürekli bir şeyler yaparak kendi düşüncelerinden kaçmaya çalıştıklarını da gösteriyor. Diğer yandan düşünmekten hoşlanan kişilerin hafızalarının daha kuvvetli olduğu, karar vermek için daha fazla çaba harcadıkları için daha doğru kararlar verdikleri de belirtiliyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TEBESSÜM VAKTİ S.VİŞMENİN SİGORTASI Zihinsel yaşınız K8mse bunu beklemiyordu Bunlar nasıl yaşanabilir, akıl alır gibi değil! >>