Home
09 Mayıs 2021 ( 19666 izlenme )
Reklamlar

Ehliyet Yaşına Sınır Geliyor. ARAÇ SÜREMEYECEKLER:==>

Ehliyet Yaşına Sınır Geliyor.
ARAÇ SÜREMEYECEKLER..Ehliyet Yaşına Sınır Geliyor. Araç Süremeyecekler.
Trafikte yeni hazırlıkların içinde bulunan Türkiye’de yüzbinlerce sürücüyü ilgilendiren kritik bir hamle geliyor.. Ayrıntılar diğer sayfada haberimiz detayındadır.

Ehliyet Yaşına Sınır Geliyor. Araç Süremeyecekler.
İleri Sürüș Güvenlik Uzmanı Ethem Genim, konuyla ilgili yenisafak.com’ yaptığı açıklamada ehliyette nasıl ki 18 yașının üzerindeki adaylara gerekli testleri geçmeleri halinde belge veriliyorsa, aynı sürecin yașlılıkta da olması gerektiğini anlattı.
Algılar kapanıyor, refleksler zayıflıyor İnsanların yașa girdikçe algılarının giderek azaldığına, refleksin de aynı șekilde zayıfladığına dikkati çekti. Genim, “Tabi tüm bunlar üst üste gelince sözünü ettiğimiz grup, trafikte ciddi bir risk artıșını da beraberinde getiriyor” ifadesini kullandı.Kraliçe II. Elizabeth’in eși Prens Philip’in geçtiğimiz günlerde yaptığı kaza sadece İngiltere’nin değil tüm dünyanın gündemine oturdu. Kazanın ardından İngiltere’de ve tüm Avrupa’da tartıșılmaya bașlanan “Kaç yașından sonra ehliyete el konulmalı” sorusu Türkiye’nin de gündemine oturdu. Mevcut durumda Türkiye’de sürücülerin 60 yașından itibaren her 5 yılda bir denetime girip rapor aldığını vurgulayan Genim, șöyle devam etti Rapor aldığını vurgulayan Genim, șöyle devam etti:
85 yaș üst sınır olsun “Rapor alınıyor ancak raporların nasıl ortamlarda alındığını hepimiz biliyoruz. Bu raporları almak çok zor değil. Basit bir gayrimenkul satıșında dahi noterin öncelikle hastaneden rapor istediğini hatırlatan Genim,”Kriterlere uymayan kișilerin noter huzurunda bir satıș yapması söz konusu olamıyor” șeklinde konuștu
Kontrolsüz kullanılan araba da aslında bir silah Silah almak isteyen vatandașların ruhsat için 6 ayrı doktorun kontrolünden geçtiğinin altını çizen Genim, șunları söyledi: “Aynı șekilde ehliyet alımında da ișin sıkı tutulması gerektiğine inanıyoruz. Kontrolsüz kullanılan bir aracın da silahtan farklı yok.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

işte son hali.. Devamı için tıklayın.. Son Halini Gören İnanamıyor. Genç Anne İkiz Oğullarını Terk Etti - 40 Yıl Sonra Olanlara Kimse Anlam Veremedi Eski halinden eser kalmamış... AYRINTILAR