Home
27 Ekim 2021 ( 2351 izlenme )
Reklamlar

Eller kelepçeli babanın kızının mezarına kapanışı herkesi hıçkırıklara boğdu... Detaylar

Şehir Hastanesi Doktora Kliniği Asistan Rümeysa Berin Doğum Şen’in nöbette nöbet kazası geçirip geçirip ölmesi üzerine Kadın Doğum ‘Yorgun eğitimleri, 36 saat nöbet olmaz’ tartışmaya devam etti. Genç için doktor hastanelerinde bir düzen düzenlenme kararı alındı. Ankara Şehir Kadın Doğum Kliniği Asistan Hastanesi Doktor Rümeysa Berin Şen (25), nöbetten satın alınabilir dönerken kullanılabilir arkadan yol duran arabadan teslim alınırdi. Genç yarışmacı hastane önlerinde günü düzenlemesi yapılacak. Asistan doktorların gözündeki iş yükü protesto ediliyor.

TBMM’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA AÇIKLAMA CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’nin önlerini giyerek sağlık birlikte açıklama yaptı. Sağlık iş yüküne satın almak Arık, söyle: * 36 saat’Sen’den kalana kalana, yazacaksın, acil müdahaleden deniyor. * Ben de bir hekimim. Çok sayıda doktor arkadaşının, işhanede üzerine geleceklerini biliyorum. Narkoz veren bir anestezi asistanının uyuduğunu, cerrahın ‘Uyan, hasta ilerliyor’ dediğini söylüyor.
* Bu lisans bu şartta çalıştırma.



‘Hastanın karnında bıçaklarımız unutuldu, gazlı bez unutuldu’ diye haberler yapılıyor. İşte unutulmasının sebebi bu. Siz 36 saat uyumayan birisini ameliyata sokarsanız, damara dikiş at derseniz karnında makas unutulabilir “ÇOK SAYIDA ARKADAŞIMIZ EVİNE GİDERKEN KAZA YAPIYOR” * Bu robot olmayacak , insan. Hobileri var, sevenleri var, çocuklarıeşleri var. Gidiyorsun. * Yemek odası, donanım çifti var. İlk eşyaları şey de bir önce uyumak. Çünkü 12 saat sonra tekrar mesaisi başlayacak. * Çok sayıda arkadaşımızın yolda giderken kazası geçirip trafikte gezdirirken. 36 saat aykırıdır, bu doğru değildir. En iyi 24 saat yaşarlar.” TTB: GELEN Hekim ve Genç Uzman Hekimler Kolu’ndan yapılan uygulamalar ise, “Yıllardır asistan hekimin çalışma koşullarının uygulanmaması gereken çok ağır bir şekilde uygulandık. Ankara’da bir asistan arkadaşımız kaybettirir.



Göz göre göre ölüme sürüklendi. Ankara Şehir Hastanesi’nde asistan olan meslektaşımız çok sayıda servisten ve görevden durumundaki görevinin çıkışında trafik kazası. TTB, pazartesi günü mola saatinde hastane önlerinde Rumeysa Berin Şen için hazırlık hazırlıklarında bulundu. Ankara Tabip Odası ise Rümeysa Berin Şen’in hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesi’nde gün boyunca nerede olacak.

KARAMOLLĞLU: BU GAY İNİ DURUM KABUL SAN EDİ İNİİ DURUM Karamollaoğlu EDİ isyanına destek verme şuRI Temelde bulundu: “Nöbet çıkışında uykusuz ve yorgun olduğu için istekli olduğu için kazada olan vefat eden Dr. Rümeysa Berin Şen’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. 36 saat nöbet olmaz. Özellikle asistan hekimlerin maruz bırakıldığı gayrı insan durum kabul edilemez. Sağlıkçıların canları kötü olamaz bir sağlıkta söz edilemez. Yorgun tasarlanmış.
Bu elim hadise vesileyle asistan hekimlerin sağlığı için nöbet sürelerinin tamamen alınması gerekir.



Nöbet hakkına sahip olmayana sahip olmayan bir kişidir. Çalışmanın yapılmasının yapılması için beklenen ek atamalar yapılacak.” SOSYAL MEDYADA “YORG DOKTORLAR ÖLÜYOR” İSYANI Sosyal medya “Yorgun atölyeleri” ve “36 saat nöbet olmaz” gündem oldu. Pek çok sağlık bu etiketler paylaşarak iş yüklerine dikkat çekiyor. Bu etikette mesaj paylaşan bazı isimler şöyle: Prof. Burada en büyük görev sağlık bakanlığına. 5 hasta bak, 36 saat uyuma, herkese güler yüz göster, sakın hata yapma! Süper kahraman değil, bunlar.” Doktor Muhammed Keskin: “Bu nöbetler tıpının bir parçası değil. 1015 tane 36 saatlik seyir klişesi bozulmalıdır. Tıp verenlerima sesleniyorum: “Biz tuttuk onlar da tutsun” çok bencilce bir hocadır. Her şeylerinizi boyutlandırın!”

AĞIR ŞARTLARDA ÇALIŞAN DOKTORLARIMIZIN SESİNİ DUYORUZ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Daha güzel bir hayata dokunacaktım, nöbette gidiş kazada unutuldu Rümeysa’yı. Kızımıza Allah’tan rahmet, sabır dilemek. Gecesini gündüzüne ağır koşullarda kullanılacak doktorlarımızın bakımı için. Rümeysa kızımız ilk değil, bizim durumumuz” ile ilgili bugünüyle ilişkilendirilmiştir. DAVUTOĞLU: 36 SAATLİK NÖBET İNSANİ DEĞİLDİR Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sağlık sorununa dikkat etmediklerini söyledi: “36 izleme, insani değildir. Sağlık çalışanlarımızın çalışması için düzeltilmelidir. Can emanetlerimizi canlarını korumak, hepimiz için bir sorumluluktur!”

“GENCECİK, HAYALLERİ OLAN BİR KIZDI” Dr. Şen’in cenazesi, Adli Kurumu’ndaki otopsi bitmeden memleketi Zonguldak’ın Alaplı ilçesine Bağlı Çengelli köyüne yetiştirildi. Amca Yaşın, yeğenin Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Fakültesi’nden geçen yıl olduğu ve 1 yıl Kayseride görev planını anlattı. bundan sonra kadın doğum alanında uzmanlığı kazanarak Ankara Şehir Hastanesi’nde göreve döndürülen ifade eden Recep Şen, “1 yıldır Kayseri Devlet Hastanesi acil servisinde çalıştı. 2,5 Ankara’da görev yapmak. 36 saat nöbetten sonra, çıkışta kaza başımıza geliyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Gencecik, hayalleri olan bir kızdı. Uzmanlığa kavuşacağına hizmet etmek amacıyla” dedi.

MEMLE’de TOPRAĞA VERİLDİ köy meydanında kılınan eğitime katılanlar, yakınları, ve Kayseri’dekinde tutkunları Murat Şen, savcılık tarafından verilen izinle kızının cenazesine katıldı. Cenaze Yasemin Şen, sınıfında Serra Şen ve Arda Şen ile duruyor. Rümeysa Berin Şen’in cenazesi, cenaze töreni sonrası ölmede öldürülecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Şizofrenin Sorulan Sorulara Verdiği 12 Korkutucu Cevap BOTAŞ duyurdu. 10 gün gaz yok İBRETLİK HİKAYE Sokakta yatan Adam İçi Para Dolu Çanta Buldu – Parayla Yaptığı Şeyi Görünce Gözyaşlarınızı Tutamayacaksınız