Home
14 Ocak 2022 ( 2840 izlenme )
Reklamlar

ENES KARA’NIN ANNESİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı öğrenci yurdundaki baskılara dayanamadığı için hayatına son vermesi ve yayınladığı intihar videosu Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Kara’nın ölümüne ilişkin ilk kez konuşan annesi Hatice Kara, oğlu üzerinden kamuoyu algısı yürütülmeye çalışıldığını savundu. Anne Kara, “Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik” dedi.


Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ölümüne ilişkin annesi Hatice Kara ilk kez konuştu. Hatice Kara, yazılı açıklamasında, oğlu üzerinden kamuoyu algısı yürütülmeye çalışıldığını savundu.

“İNSAF SINIRLARI AŞILARAK, KATİL OLARAK DAHİ İTHAM EDİLDİK”
Oğullarının acısını yaşayamadan çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını aktaran Kara, “Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik. Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarıyla muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ’da bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son vermişti. Kara, olaydan önce çektiği videoda ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve psikolojik olarak yorulduğunu söylemişti. Üniversite yetkililerinden alınan bilgilere göre de, Kara’nın son 1 aydan bu yana birçok dersine girmediği ve içine kapanık olduğu da kaydedilmişti.



“KENDİME SADECE 3 SAAT AYIRABİLİYORUM”
Kara çektiği videoda ailesinin zoruyla yurtta kaldığını söyleyerek, “Hiç kalmak istemememe ve bunu aileme defalarca söylemiş olmama rağmen bu yurtta kalmaya devam ediyorum. Defalarca söyledim ama beni burada kalmaya zorladılar” ifadelerini kullanmıştı. Yurtta kendisine sadece 3 saat ayırabildiğini söyleyen Kara, şöyle devam etmişti: “3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum. Çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum. Özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yatmadan Önce 1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi İçermenin Yararları! Sizde bu belirti varsa eğer.. Türkiye'den Ç'ok büyük bir M*isi*lleme geliyor b'akın ne yapacaz ! (A'YR'INTILAR YORUM KISMINDA) GENÇ KIZ ANNESİNİN UYGUNSUZ MESAJLARINI GÖRMÜŞ