Home
11 Ocak 2022 ( 680 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan ve Soylu'ya dava

Barış Pehlivan yazdı: Erdoğan ve Soylu'ya dava
Gazetemiz yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında İBB çalışanının tazminat davası açtığını yazdı.

Barış Pehlivan, "Arka Bahçe" adlı köşesinde "Erdoğan’a ve Soylu’ya İBB davası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.



Pehlivan bugünkü yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) "terör" iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından teftiş başlatılmasının ardından yaşananları anlattı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında İBB’nin iştiraklerinden Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışan Nuri Başkapan'ın tazminat davası açtığı aktarıldı.

Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Hani, on binlerce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı terörle ilişkilendirilip zan altında bırakıldı ya...

Onların içinden biri bunun sorumlusu olduğunu düşündüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu için soluğu adliyede aldı. 

İBB’nin iştiraklerinden Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışan Nuri Başkapan dilekçesinde özetle şunları söyledi:

“Asılsız iddialarla beni ve kurumumu suçlayarak kamuoyu nezdinde çok ağır derecede küçük düşürücü hakaretlerde bulunmuşlardır. Tüm bu yaşananlardan kişisel ve kurumsal haklarımın saldırıya uğradığı sabittir. Maruz kaldığımız bu denli asılsız iddia ve iftiralar nedeniyle psikolojik sarsıntı yaşadık.”

İBB çalışanı, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de İçişleri Bakanı Soylu’nun suç işlediğini öne sürdü ve yargılanmalarını talep etti. 

Aynı Nuri Başkapan’ın iki isim hakkında ayrıca üç kuruşluk tazminat davası açtığını da öğrendim. 

Evet, yargı sisteminin ilgili başvurulara dair ne yapacağı malum. Ancak her haliyle ilginç bir dosya olarak raflarda ve tabii ki arşivde yerini alacak. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye güne bu acı haberle uyandı Mucize gibi bir şey ne halden ne hale gelmiş >> Otobandaki evsiz adam ve genç kadın Türk sinemasının acı kaybı.. AYRINTILAR