EVDE VARSA HEMEN ATIN>>>

Evde Varsa Hemen Atın Bakanlık Acil Koduyla 15 İlacı Toplama Kararı Aldı
O ilaçlar nelerdi? Sağlık Bakanlığı doğrultusundan mühim bir duyuru yapıldı, Bakanlık doğrultusundan oluşturulan duyuruda etkin maddesi ‘ranitidin’ olan 15 mide ilacının piyasadan çekilmesi amacıyla “acil” koduyla bir davetiye yapıldı Bakanlığın yapmış bulunduğu acil kodlu duyuruda Söz hususu ilaçlar, içerdiği nitrozaminlerin kanserojen olması ve izin verdiği limitin üstünde bulundurulması nedeniyle piyasadan çekilme kararı alındığı verilerine yer verildi Konuyla alakalı bu kritik gelişmeyi duyuran isim ise Duvar’dan Sinan Saygılı oldu..

Yapılan haberde Avrupa İlaç Ajansı ile Amerikan Besin ve İlaç İdaresi’nin sonrasında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu da, mide rahatsızlıklarında sarfedilen Vatandaşları ilgilendiren mühim duyuru SağlıkBakanlığı doğrultusundan ‘ivedi’ karar olarak yayınlandı… Peki o İlaçlar nelerdi? Sağlık Bakanlığı doğrultusundan ivedi olarak toplatılması dilenen aynı vakitte da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun sitesinde yayınlanan ve piyasadan çekilme kararı verdiği mide ilaçları şu şekildedir..

Haneniz de bu ilaçlardan biri mevcut ise dikkat edin o ilaçların isimleri böyle açıklandı Ranitab, Mideran, Ragasit, Raniject, Ranitine, Raniver, Ranixel, Ranis, Ranobel, Risvom Rozon, Ulcuran, Ultidin, Zandid, Zantac Bu uyarıyı Paylaşın ki sevdikleriniznde haberi olsun payIaşmayı ihmal etmeyin.
Reklamlar