Home
16 Ocak 2022 ( 1142 izlenme )
Reklamlar

Gözler doların patronunda. Tahminler korkutuyor herkes kara kara o anı bekliyor

Gözler doların patronunda. Tahminler korkutuyor herkes kara kara o anı bekliyor
JPMorgan CEO'su ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı için toplam 7 faiz artışı öngörürken kimi uzmanlar faizlerin beklenenden yüksek oranlarda artırılması gerektiğini savunuyor.

Fed yetkililerinin 2022’nin ilk çeyreği içinde faiz artırmaları bekleniyor.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon cuma günü yaptığı açıklamada, Fed’in yükselen enflasyonla mücadele etmek için gösterge faiz oranını yedi kez artırabileceğini söyledi.

Fed, Mayıs 2000’den bu yana faiz oranlarını bir seferde 25 baz puandan fazla artırmadı.

Ancak uzmanlar Fed’in bu yıl faizleri üç kez artıracağını tahmin ederken faiz artışlarının başlangıcı için mart ayını işaret ediyor.

Bloomberg’in aktardığına göre, eski ABD’li yatırım bankası Salomon Brothers’ın baş ekonomisti, 94 yaşındaki Henry Kaufman, bir röportajında Jerome Powell’a tavsiyede bulunarak 50 baz puanlık bir artışla başlanmasını önerdi.

FED FAİZ ARTIRIRSA NE OLUR?

Fed'in olası bir faiz artışı gelişmekte olan piyasalar başta olmak üzere dünya piyasalarını derinden etkileyecek.

Türkiye’de ise olası bir faiz artışının Türk Lirası’nın dolar karşısında çok büyük değer kaybı yaşamasına neden olacağı üzerinde duruluyor.

Son gelinen durumda dolar/TL 1314 lira bandında işlem görürken bu durumun çok daha can yakıcı rakamlara ulaşabileceği belirtiliyor.
20 milyon takipçisi olan YouTuber tıpkı Türkiye’deki gibi dolandırıldı hem de 3,5 milyon dolarDünyanın en ünlü YouTube içerik üreticilerinden Logan Paul, tam 3.5 milyon dolarlık bir vurgunla yıkıldı. Türkiye sık sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan paketten başka ürün çıkması bu defa dünyaca ünlü YouTuber Logan Paul’un başına geldi. Tek farkla. Logan Paul tam 3.5 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı.


Shiftdelete’nin haberine göre; YouTube platformunda 20 milyondan fazla takipçisi bulunan ve son yıllarda boks sporuna merak salmasıyla dünya çapında bilinirliği artan Logan Paul, tam 3.5 milyon dolarlık bir dolandırıcılık vakasıyla gündemde.

Ünlü YouTuber, geçtiğimiz yılın Aralık ayında, oldukça nadir bulunan ve sıfır paket olarak dünyada tek kaldığı iddia edilen ilk baskı Pokemon kartları için tam 3.5 milyon dolar harcamıştı. Ancak kapalı paketi açan Paul, hayatının en büyük şoklarından birini yaşadı. Pokemon setinin içinden Pokemon kartı dahi çıkmadı.

Logan Paul, paketi açtığında şoke oldu

20 Aralık 2021 tarihinde resmi Twitter hesabı aracılığıyla bir gönderi paylaşan Logan Paul, 1. Basım ve mühürlü, jelatini açılmamış bir Pokemon kart koleksiyonuna 3.5 milyon dolarlık bir ödeme yaptığını açıklamıştı.

Aradan geçen yaklaşık 1 aylık sürecin sonunda Pokemon paketini açmaya karar veren Paul, dolandırıldığını anladı. Daha önce paketlerin orijinal basım bir kutunun içinde olduğunu onaylayan bir uzmanla çalışan Paul, paketi açtığında Pokemon kartı dahi göremedi. Tüm kutu, oldukça sıradan G.I Joe kartlarının paketlenip sunulduğu öylesine bir koleksiyondan ibaretti.

Bu hafta içerisinde YouTube kanalında yayınladığı yeni bir videoyla flashback tadında sahneler de paylaşan Paul, kutuyu satın alım sürecinde görüşünü aldığı uzmanlarla yaşadıklarını paylaştı. Yaklaşık bir ay sonra kutunun içerisinde 3.5 milyon dolar değerinde bir koleksiyon bulunmadığını anlayan Paul, koleksiyonun sonradan bantlandığını görünce adeta yıkıldı.



Ancak konu Logan Paul olunca tüm bu yaşananların izleyicilerin bir kez daha kandırıldığı bir reklam çalışması olma olasılığı da akıllara geliyor. Tüm bu sürecin nasıl devam edeceği merak konusu. Eğer yaşananlar bir PR operasyonu değilse, ünlü YouTuber’ın paketi satın aldığı kişiden davacı olması bekleniyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kendinize mutlaka dekolte bir kıyafet seçin. Bakımlı olun. Yanına oturup sırtını ovun. Gelin Ulan Tahir RESMEN DUYURULDU SGK BAŞVURANA 1876 LİRA VERECEK HEMEN BAŞVURUN!