Home
02 Mart 2022 ( 9119 izlenme )
Reklamlar

hemen emekli olacak

Sonunda EYT çıkıyor. Bu 5 şarta uyan hemen emekli olacak !
>>>



EYT ile alakalı peş peşe sorular geliyor. EYT açıklamaları son dakika son hal nedir merak hususu oldu. EYT ile alakalı 5 formül sıralandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ise EYT ne vakit çıkacak, şartları neler olacak sorularına yanıt arıyor. İşte ayrıntılar… Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a (EYT) dair federasyon ve platform temsilcilerinden meydana gelen bir heyetin geride bıraktığımız çarşamba günü TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ile görüşmesi, EYT müjdesi bekleyenleri vatandaşlarımızı heyecanlandırdı.



Temaslarda EYT’lilerin, bozukluğun bu sene içersinde çözüleceği tarafında mesajlar aldığı belirtilirken, EYT’ler amacıyla daha evvelce şu formüllerin gündemde bulunduğu belirtilmişti:


KISMİ EMEKLİLİK SEÇENEĞİ Masadaki ilk alternatif ‘kısmi emeklilik’ formülü. Buna göre, 9 Eylül 1999 evvel sigortalı olanlar 10 sene prim ödeyerek emekli olabiliyor. Bu kapsamda 3.600 günü tamamlayanlar bayanlarda 50, erkeklerde 55 yaşını da doldurmak şartıyla emekli olabiliniyor SİGORTA SÜRESİ FORMÜLÜ Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; ikinci alternatifte ise 1999 evvelki emeklilik şartları masaya geliyor. Buna göre de kadınlarda 7.200 gün, erkeklerde 9 bin gün sigortalılık vakitını tamamlayanların, yaş şartına bakılmadan emekli olması olası hâle geliyor. KESİNTİLİ EMEKLİLİK YOLU Üçüncü halde ise sigortalıya emeklilik amacıyla ‘kesinti’ alternatifi sunuluyor.



Çalışan şahıs kabul ederse, emeklilik amacıyla kalan senelerı kadar her sene amacıyla belli oranda kesinti yapılıyor. Diğer yandan, bu alternatifte sabit kesinti seviyesinın da daha eskiden devlet doğrultusundan belirlenmesi gerekiyor. GEÇİCİ KESİNTİLİ ALTERNATİF EYT’liler amacıyla uygulanabileceği tartışılan modellerden biri de ‘kesintili emeklilik’ formülüne benziyor. Bu alternatifte ise gene tespit edilen oranda kalan seneler amacıyla kesinti uygulanarak çalışan şahıs emekli edilirken, kanunda tespit edilen normal emeklilik yaşı tamamlandığında, daha evvelce uygulanmaya başlanan kesintiye son veriliyor.

PRİM TAMAMLAMA MODELİ EYT dosyasındaki bir başka formül ise ‘prim tamamlama’ olarak öne çıkıyor. Bu formüle göre, 9 Eylül 1999 evvel işe girenler amacıyla, ilk sigortalı oldukları tarihe göre 5.000 ile 5.975 prim günü isteniyor. Bunu tamamlayanların yaşı dikkate alınmazken, Bu sayede de emeklilik imkânı doğuyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

25 yıl boyunca ne güneş ışığı gördü ne de ailesi dışında tek bir kişiyle konuşabildi... İBRETLİK Resimde Kaç At Görüyorsunuz? Cevabınız Psikolojiniz Hakkınızda Bilgiler Verebilir! İnternette Biriyle Tanışan Kadının Başına Gelenler. İbret Alınması Gereken Bir Hikaye