Hepsi tamam da kadının sistemi ağzımı açık bıraktı

Türkiye'nin Gelmiş Geçmiş En Büyük Dolandırıcıları

Türk halkının zihninde kazınan ve 'dolandırıcılık' kapsamında listeyi incelediğimizde dikkat çeken isimler karşımıza çıkıyor.
Koskoca Başbakanları dolandırıp örtülü ödeneği yağmalayan mı dersiniz, sahte karakol kurarak azınlıkların tüm varlığını elinden alıp, bununla da kalmayıp tutulduğu cezaevinden İtalyan faşist diktatör Mussolini'yi dolandıranlar mı, yoksa Hitler'in hiç olmayan bir günlüğünü ünlü bir dergiye satarak köşeyi dönen mi? Sahte tahvillerle zengin olanlar, Brooklyn Köprüsü'nü satan, "pilotum" diyerek, bedavadan dünyayı gezen dolandırıcılar ve daha niceleri...

Türkiye son günlerde 27 yaşındaki Mehmet Aydın'ın on binlerce kişiyi Çiftlik Bank diye bir sanal oyunla 511 milyon lira dolandırmasını konuşuyor... Türkiye tarihinde Sülün Osman'dan Banker Kastelli'ye, Selçuk Parsadan'dan Fadıl Akgündüz'e tanınmış dolandırıcılar var...

Türkiye tarihinde hem sosyal hem de ekonomik açıdan evrilirken neredeyse her dönemde ülke gündeminden düşmek bilmeyen sansasyonel isimler de eksik olmamıştır.

Türk halkının zihnine kazınan ve "dolandırıcılık" olarak gösterilen listeyi incelediğimizde karşımıza çıkan tabloda hem yaptıkları davranışlar hem de kişilikleriyle de oldukça tuhaf isimler çıkıyor.

Hem Türkiye'nin hem de dünyanın en nam salmış dolandırıcıları ve hikayelerini derledik.

Hafızalardan silinmeyecek kişi ve dolandırıcılıkları...

devamı için görsellere tıklayınız
Reklamlar