Home
13 Ekim 2021 ( 4882 izlenme )
Reklamlar

İbretlik. Hikayenin Devamı

Ahmet yeni evlenmiştir. Kapı çalar. Ahmet’in eşi kapıyı açar. Gelen Ahmet’in babasıdır. Gelini tarafından içeri buyur edilen adam içeri girer ve baş köşeye oturur. Babasını karşısında gören Ahmet, şaşkınlık ve merak karışımı bir bakışla ‘hoş geldin baba’ der. Hoşbulduk oğlum. Oturmadan bana bir beyaz kağıt ile bir silgi getir. Der. Kağıt, kalem mi? Ne yapacaksın ki? Getir sen, anlatacağım. Der gözlerini kırparak… Olan bitene anlam veremeyen Ahmet, önce eşine sonra babasına baktı ve koşar adımlarla babasının istediklerini getirmek üzere odayı terk etti. Odada sessizlik hakimdi. Sessizliği Ahmet’in ‘getirdim’ demesi bozmuştu.



Gel otur yanıma. Dedi babası. Başını onaylarcasına sallayan Ahmet, hızla babasının yanına oturdu. Bir elinde kağıt, bir elinde kalem, meraklı gözlerle babasına bakmaya başladı. Babası; Yaz. Ne yazayım? Aklına gelen bir şey yaz. Bunun üzerine Ahmet, bir cümle yazdı. Tekrar babasına baktı. Sil şimdi onu. Peki baba. Diyerek silmeye başladı. Silme işlemi bitince babası;

Tekrar yaz bir şeyler. Baba amacın nedir? Dedi Ahmet biraz durumdan sinirlenerek… Sen dediğimi yap! Yaz. Bunun üzerine tekrar bir şeyler yazdı. Bunu gören babası; Sil. Dedi. Ancak Ahmet artık sinirlenmişti. Allah aşkına baba! Söyler misin? – Peki. Dedi gülümseyerek. ‘Söyle bakalım o kadar yazdın ve sildin. Peki kağıt halâ beyaz mı?’ Evet halâ beyaz. Bakışlarındaki şaşkınlığın yerini soru sorarcasına bir hal almıştı.


 Bak oğul! Evlilik de bu beyaz kağıt gibidir. Eşinden hoşuna gitmeyecek birtakım özellikler göreceksin. O da senden görecektir. İki farklı insansınız ve artık bir arada yaşayacaksınız. Bu süreçte birbirinizden göreceğiniz eksiklikleri, hataları silmelisiniz ki bu tertemiz evlilik sayfanız kararmasın! Her daim noksanlıkları örtecek, silecek bir anlayış silginiz olsun. Birbirinize olan saygı, sevgi ve ilginizi hep yüksek tutun. Silgi de bilgi de beş harfli kelimelerdir ve bu kelimelerin baş harflerini atarsak ‘ilgi’ olur. İlginizi yitirmeyin. Dediklerimi sakın unutmayın! Der ve yavaşça ayrılır… Her evlilik yeni bir ocaktır. Topluma yön veren, yeni nesilleri yetiştiren bir ocak… Eşlerin birbirlerine olan sevgi, saygı, ilgi ve alakaları bu ocağı daima ayakta tutacaktır. Dolayısıyla sağlam direklere dayanmış bir aileden de sağlıklı nesiller yetişecektir.

Umarız bu yazımızda sizlere faydalı olmuşuzdur. Allah’a emanet olun!…

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Soğanı Kesip Elinin Üstüne Koydu! Nedenini Öğrenince Aynısını Siz De Yapacaksınız Listede kimler varmış ya şaşırdım! >> Azeri kızı Günel son haliyle şaşırttı! Bambaşka biri oldu Bakın Bu Doktor Güzel Hastasına