Home
17 Ağustos 2021 ( 4041 izlenme )
Reklamlar

İste o mucize

Diyabete karşı uygulanan çalışmalarda incir yaprağı ekstresinin şeker hastalarında kan glukoz sayısal değeri anlamlı derecede düşürdüğü, insülin kullanan diyabet hastalarında daha az insulin dozuna ihtiyaç duyduğunu göstermiştir. Hem de İncir yaprağı ekstresinin kullanımıyla aç olmama kan şekerinin de denetim altında tutulabileceği belirtilmiştir.

İncir yaprağını ne vakit toplamalı, hangi şartlarda kurutmalı?
Sonbaharda toplanmış ve ortalama 25 C de gazete üstüne yaprakları açarak kurutmak önerilir. Kuruyan yapraklar avuç içlerinde toz durumuna getirilir.



Nasıl hazırlamalı ve hangi dozda kullanmalı?
Ortalam 23 çay kaşığı toz durumuna getirilmiş incir yaprağı üstüne bir bardak soğuk su ekleyip aşağı yukarı 12 dk kaynatıp, 5 dk kadar bekledikten sonra süzülür. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla bir arada içilmesi önerilir.

İncir yaprakları yüksek miktarda natural insülin içerir, bu amaçla yaprağını tüketmek, insülin enjekte etme ihtiyacını azaltır. Şeker hastalığı olanlar için kusursuz natural bir teknik olabilir.

İncir Yaprakları Çayı: Üç incir yaprağını yarım litre suya koyun ve 15 dakika kaynatın. Suyu süzerek İçme suyu olarak kullanın, bir ay içersinde neticeleri görmeye başlayacaksınız.



İncir yaprağının faydaları nelerdir?
İncir ağacı, dut ailesi grubuna girer. A, B1, B2 vitaminleri ve kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum ve sodyum gibi minerallerle kuvvetli bir beslenme profiline sahiptir. İncir yapraklarından alabileceğiniz sağlık yararlarından bazıları şu şekildedir;

Lif içeriği yüksek bir besin bulunduğu için kabızlığın giderilmesine yardımcı olur,
Kilo vermeye yardımcı olur,
Kolesterol düzeyinin düşürülmesine yardımcı olur,
İçerdiği Omega3 ve Omega6 yağ asitleri ile kalp krizi tehlikesini azaltır,
Kolon kanserini engelleyici etkileri vardır,
Postmenopozal dönemde meme kanserine karşı koruyucu etkileri vardır,
Şeker hastalarına yararlıdır,
Yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olur,
Bronşit tedavisinde kullanılabilir,


Enfeksiyonlara ve zührevi hastalıklara karşı koruyucu etkileri vardır,
Cinsel isteksizliğe karşı yararlıdır,
Kemik sağlığını güçlendirir,
Kalsiyum kaybını önler,
Boğaz ağrısını gidermeye yardımcı olur.
İncir yaprakları da; Yüksek ateş, kulak ağrısı, iltihaplanma, vücuttaki apseler ve cinsel hastalıklara yararlıdır. Aynı vakitte karaciğerin uzun ömürlülüğü için yararlı bir besindir. Hem de vücuttaki pH dengesini düzenlemeye yardımcı olabilir.

İncir yaprağı çayının cilde faydaları arasında tanınan faydası, cilt kanserine karşı etkili olmasıdır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Müstehcen Fotoğraflarını Satarak Para Kazanıyor 7 Belirtiden 4’ü Bile Varsa K-an Şekeriniz Yüksek Demektir Mucize Doktor'un sinsi Damla'sı Merve Dizdar'ın kocası, herkesin tanıdığı bir isim çıktı! Neden Ocağıma İncir Ağacı Diktin Derler Biliyor Musunuz? Neden İncir Ağacı Evlere Uzak Dikilir?.. İşte Sebebi Buymuş… Devamı için >>>