Home
02 Ocak 2022 ( 5399 izlenme )
Reklamlar

KÖTÜ HABER GELDİ


İlyas Salman
Oyuncu İlyas Salman hakkında, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği gerekçesiyle, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.İlyas Salman’a 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 67 yaşındaki İlyas Salman'ın sosyal medya üzerinden paylaşılan bir video aracılığıyla Türk Milletini,

Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti ve hükumetini, devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediğinin ihbar edildiği kaydedildi.İhbarın ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldığının belirtildiği iddianamede, Salman'ın sosyal medyada paylaşılan video içeriğinde Türk milletini alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği belirtildi.


DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ELEŞTİRİ YAPMAK GEREK DEDİ
İddianamede, sanatçı İlyas Salman'ın ifadesinde, videoda ifade ettiği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastı olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını, muhalif bir kişiliği olduğunu, daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini belirterek, suçlamaları kabul etmediği aktarıldı.

SAVCILIK AŞAĞILAMA KASTIYLA SÖYLENDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ
Savcılık, Salman'ın video içeriğinde yer alan söylemlerinin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığını belirtti.

BAKANLIK SORUŞTURMA İZNİ VERDİ
İlyas Salman'ın üzerine atılı suçun Adalet Bakanı'nın soruşturma iznine tabi olduğunun kaydedildiği iddianamede, soruşturma izni istendiği ve Salman hakkında soruşturma izni verildiği aktarıldı.Savcılık, İlyas Salman'ın “Türk milletini alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. İddianame gönderildiği mahkeme tarafından kabul edildi.


İlyas Salman 'Akılsız Halk' ve 'Ahirete İnanmıyorum' Açıklamaları ile Gündemde

Sanatçı İlyas Salman, bir röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle Twitter'da tepkilerin odağına oturdu. Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan neden ödül almayacağını 'Çünkü O ödülü, akılsız halkın verdiği oylarla aldı' sözleriyle açıkladı. ,

Yol TV'ye konuşan Salman, Erdoğan'ın ödülü kötüye kullandığını ifade etti 👇

İnancı hakkında da konuşan Salman 'Cennet ve cehenneme inanmıyorum' dedi.

Salman'ın açıklamaları sosyal medyada konuşuldu

Usta oyuncu Şener Şen'in elinden ödül aldığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmen için "Akılsız halk" diyen oyuncu İlyas Salman hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbar üzerine açılan soruşturmada Salman, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Devletin Yargı Organlarını Alenen Aşağılamak'la suçlanıyor.
İlyas Salman, Şen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden ödül almasını eleştirirken vatandaşa da ağıza alınmayacak şekilde hakaret etmişti. Sosyal medyada yapılan bir yayın sırasında Salman, skandal sözler kullanarak Erdoğan'a oy veren halka 'Akılsız' demişti. Salman, "Recep Tayyip Erdoğan bana bir ödül verse, dünyanın en büyük ödülünü verse yanında da dağlar dolusu para koysa ben gidip Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almam. Çünkü ödülü bu akılsız halkın verdiği oylarla aldı zaten ama o ödülü kötü kullandı..." sözlerini kullanmıştı.

"CEHENNEMİ TERCİH EDERİM"

Ayrıca inancıyla da ilgili konuşan Salman "Ölüm korkum var. Çünkü öbür dünyaya, ahirete inanmıyorum" diyen Salman, "Mümkün olduğu kadar bir gün daha fazla yaşamak istiyorum. Çünkü sonumuz toprak. Keşke cennet ve cehennem olsaydı ama ben cehennemi tercih ederdim" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Skandal açıklamaların ardından vatandaştan tepki alan Salman sosyal medyada tepkilere neden oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbar üzerine Salman hakkında 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Devletin Yargı Organlarını Alenen Aşağılama' suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ne... Açıklama geldi REHA YURDAKUL "Kemal Sunal olmasaydı aç kalırdım" HER SABAH SANCI Canan Karatay: Koronavirüs bir viral enfeksiyondur, korkulacak bir şey yoktur