Home
31 Ocak 2022 ( 1736 izlenme )
Reklamlar

Kuvvetli kar ve sağanak

Kuvvetli kar ve sağanak! Meteoroloji'den uyarı


>>>>
Son dakika haberi! Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, (Sinop ve Kastamonu hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri, Doğu Anadolu'nun batı ve orta kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Antalya'nın doğu kesimleri, Doğu Akdeniz, Ordu, Tokat, Yozgat, Sivas, Kayseri, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması beklenen yağışların; Güney Ege ve Karadeniz kıyıları ile Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Halen mevsim normalleri altında seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarı verdiği iller şöyle:

Adana, Ağrı, Ankara, Artvin, Bitlis, Çorum, Erzincan, Giresun, Hatay, Kars, Kayseri, Malatya, Muş, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Amasya, Antalya, Bingöl, Bolu, Bolu, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Kahramanmaraş, Nevşehir, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Karabük, Düzce.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya'nın doğusunda halen devam eden yağışların etkisini artırarak, kıyısında kuvvetli sağanak (3060 kg/m2), iç kesimlerinde 1000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması;

 

Sabah ilk saatlerden itibaren Doğu Akdeniz'de görülecek olan yağışların, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, rakımı 600 metre üzeri yerlerde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması;


İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek olan kar yağışlarının, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli (1020 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamlar ile tipi şeklinde yağış, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SON DAKİKA Meral Akşenerden kötü haber geldi deli yürek ile tanımıştık... Devamı için tıklayın Bu Kız Kayboldu Ve 24 Sene Sonra Kardeşi İnanılmaz Bir Şey İtiraf Etti Uyku esnasında boşluğa düşme hissi neden olur? Devamı için tıklayın