Home
24 Ağustos 2021 ( 3030 izlenme )
Reklamlar

Majezik Ne İşe Yarar? Yan Etkileri Nelerdir

Majezik oblong film kaplı mavi renkli film tabletlerdir. Birçok hastalığın tedavisinde doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Özellikle ağrıları ortadan kaldırmada çok etkilidir. Halk arasında Majezik ağrı kesici olarak bilinir. Majezik hap ne işe yarar ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir ve majezik adeti keser mi? tarzı sorulara bu makalede yanıt vermeye çalışacağız. Kullanma talimatı mutlaka okunmalı ve ilacın yan etkileri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Majezik Ne İşe Yarar?
Ağrı kesiciler dünya genelinde günlük en çok tüketilen ilaç türleridir. Hemen hemen her hastalıkta ağrı kesici ilaçlar muhakkak tercih edilir. Özellikle eklem ağrılarında şiddet çok fazladır ve bir süre sonra dayanılamaz hale gelir. Bu ağrılarda doktorlar tarafından önerilen en güçlü ağrı kesici majezik 100 mg 15 film tablettir. Bu ilaç ağrı kesmede bire birdir. İçindeki flurbiprofen sayesinde ağrıları 15 dakika içinde kesme özelliğine sahiptir. Bu ilacı ağrılarınızı tamamen ortadan kaldırmak veya hafifletmek için tercih edebilirsiniz. Şimdi size majezik ne için kullanılır maddeler halinde açıklayalım.


 
Yumuşak doku yaralanmalarında kısa süreli oluşan ağrıları gidermek için en etkili ilaç majeziktir. Doktora gidene kadar veya daha hafif bir yaralanma ise iyileşene kadar tüm ağrılarınızı ortadan kaldırır. Bu nedenle yumuşak doku yaralanmalarında tercih edebilirsiniz. Sporcular arasında yumuşak doku yaralanmaları sıklıkla yaşandığı için her sporcunun çantasında bu ilaçtan birkaç kutu bulunmalıdır. Zaten futbol maçlarında gördüğümüz sağlık ekipleri sahaya girdiklerinde oyuncuda zedelenme veya yaralanma olduğunu fark ettiklerinde bu ilacı kullanmaktalar.
Genç kızlarda adet sancıları bazı zamanlar inanılmaz boyutlara ulaşır ve artık dayanılamaz hale gelinir. Majezik adet kanamasını keser mi İşte o şiddetli adet ağrılarını hafifletmek için de en doğru seçenek majezik film tablet olacaktır. Bu tabletlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi de adet sancısına majezik çok iyi gelmesidir. Her yaştan kızlar bu ilacı adet sancıları için tercih edebilirler. Doktora gittiğiniz zaman da doktorunuzun adet sancıları için önereceği ilk ilaç bu olacaktır.
Romatizma hastalıklarında da bu ilaç kullanılabilir. Özellikle omurlar arası eklemler sertleşince hareket yeteneği azalır ve ağrılar oluşmaya başlar. Orta yaşlarda sıklıkla görülen romatizma hastalığında bu ilaç çok iyi bir ağrı kesicidir. Uzun süre romatizmalarınızı hissetmeyeceksiniz. Bu nedenle evinde yaşlı bulunan kişilerin muhakkak birkaç kutu majezik evde bulundurmaları şarttır.
Eklem iltihaplarında da bu ilaç kullanılır. Uzun süre hareket etmemekten kaynaklı eklem iltihapları genelde yataklı hastalarda sıklıkla görülür. Uzun süre yatakta tedavi görecekseniz bu ilacı başucunuzdan ayırmayın. Doktorlara göre ameliyat öncesi majezik içilmez.


 Majezik Yan Etkileri
Majezikte de diğer ilaçlarda olduğu gibi çeşitli yan etkiler görülebilir. Bu yan etkileri maddeler halinde aşağıda sayalım. 

Solunumda güçlük
 Mide ve bağırsakta kanama
Cildin sararması
Halüsinasyon görme
Bulanık görme
Vücutta şişlik
Şiddetli baş dönmesi ve baş ağrısı
Saç ve cilt dökülmesi
Hipotansiyon veya hipertansiyon
İştahsızlık
Böbrek ve karaciğer yetmezliği
Halsizlik
Yukarıdaki tüm yan etkiler ciddi olabilir. Bu nedenle bunlardan birkaçı aynı anda görülüyorsa ilacı kullanmayı derhal bırakın ve doktorunuza başvurun


Majezik Fiyatı 2021
Majezik fiyat etkili bir ilaç olmasına rağmen gayette uygun bir ilaçtır. Majezik ne kadar? Sorusunu soranlar için 100 mg 15 film tablet şu an eczanelerde ve diğer yerlerde 13 TL’ye satışa sunulmaktadır. 

Majezik Nasıl Kullanılır?
Her ilacın bir kullanma talimatı bulunur. Bu kullanma talimatına uymadan alınan ilaçlarda yan etkiler sıklıkla görülebilir. Özellikle ilacı fazla dozda almak veya eksik dozda almak hastaların en çok yaptığı hatalardan biridir. Doktorun vermiş olduğu ölçüden şaşmamanız gerekir. Aksi takdirde her ilacın bazı sakıncaları bulunur. Eğer eksik dozda kullanırsanız ilacınızı ilacınızın size pek bir katkısı olmaz ve ağrılarınız devam eder. Aynı şekilde eğer aşırı dozda kullanırsanız da bu sefer farklı sonuçlara maruz kalmaya başlarsınız. Bu nedenle ölçüyü iyi tutturmalısınız. Majezik prospektüs film tabletler günde 2 ye bölünmüş şekilde 200 mg alınmalıdır. Yani sabah 100 mg akşam 100 mg alınabilir. Aç karnına majezik içmek tavsiye edilmez.


majezik alabilirsiniz. Adet sancılarında ise başlangıçta 100 mg alın daha sonra ağrılarınızın şiddetine göre 50 şer mg daha kullanabilirsiniz. Tek seferde majezik en fazla 100 mg alınmalıdır. Aşırısı yan etkilere sebebiyet verebilir. Bu konuya da dikkat etmeye çalışın.

Majezik aç karnına mı tok karnına mı alınmalıdır sorusu da sıklıkla gelmektedir. Majezik hap ağrı kesici bir ilaç olduğu için kesinlikle tok karnına yemeklerden sonra bir bardak su ile birlikte alınmalıdır. Aç karnına alırsanız kusma ve bulantı hissedebilirsiniz. Yaşlılar ve çocuklar için kullanılacaksa en düşük dozda yani 25 mg veya 50 mg dozda verilmesine dikkat edin. Bu kişilerin bünyeleri hassas olduğundan daha fazlasını kaldıramayabilirler.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ahmet Hakan’dan Enes Kara’nın babasına: Oğlunu sen öldürdün SİZCE ÇOCUĞUN ANNESİ KİM..? bulamuıysanız linke tıklayınız 70 YAŞINDA Kİ İHTİYAR ADAM, GENÇ VE GÜZEL KIZLA EVLENMEK İSTER >>> Buket Aydın’ın 6 Senelik Eşi Ortaya Çıktı