MEZARDAKİ İLK GECE BAŞIMIZA NE GELECEK? HZ. MUHAMMED'İN sav DİLİNDEN KABİR HAYATI

1972 izlenme 30 Mart 2021
Reklamlar
videolu haber

KAYNAKLAR;
Hem Kur'an-ı Kerim'in işareti, hem hadisler, hem sahabenin beyanı ve hem de akait kitapları kabir azabının hak olduğunu söyler. Yüzyıllardır İslam ulemasının güçlü kabullerinden birisidir. Kabir azabının hak olması.
Peygamberimiz şöyle buyurdu: Kişi kabire konulunca cemaatin mezardan ayrılışının sesini duyar. (Müslim, İman, 34)
Hz. Peygamber (s.a.v.) Hz. Ömer'e; Mezara konduğunda, Münker ve Nekir adlı iki melek sana sorgu için geldiklerinde halin ne olacak, diye sormuştu. (Iraki bu hadis mürsed, ama senedi sahihtir der.)
Hz. Peygamber bir seferinde 'kabir azabından Allah'a sığının' buyurdu. Ve Sahabeye bunu üç defa tekrar ettirdi. (Müslim)

Yaşayan her canlı gibi bizler de zamanı geldiğinde bu dünya hayatından ayrılacağız.Şu an her kim hayatta ise hayırla da şerle de bir denemenin içinde Allahu teala hangimizin güzel kulluk ve amel işleyeceğini denemek için yaratmış hem hayatı .Peki azrail  meleği gelipte canımızı aldığı andan sonra bize ne olduğunu hangi aşamalardan geçtiğimizi yani bizi nelerin beklediğini hiç merak ettiniz mi?
BU konuyu peygamberimiz as oldukça ayrıntılı birşekilde anlatmış bizler için.Şimdi bakalım o an geldikten sonra an be an başımıza neler gelecekmiş.
Peygamber efendimiz birgün yakınıyla birlikte bir kişinin cenazesine gitmektedir.kabri henüz açılacaktır.oraya vardıklarında kıbleye doğru oturduklarında Peygamberimiz as elindeki değneği toprağa vurarak yüzünü gökyüzüne kaldırmış ve şöyle demiş.Kabir azabından Allah’a sığınınız.Ardından da 3 defa Allah’ım tabir azabından sana sığınırım diyerek devam etmiş.Kuşukusuz peygamberimizin ölüm ve sonrası hakkında bildiği çok önemli şeyler vardı.

İşte o an bildiklerini tek tek anlatmaya başladı.2 farklı insan üzerinden örnek verdi.Biri, Allah’ın olmasını istediği yolda ilerleyen ve dünya hayatını ona göre yaşayan bir kuldu diğeri ise bunların aksi yönde haraket etmiş ve ahirette ona göre mükafatlandırılacak olan kişiydi.

kabir hayatı kabir azabı cennet cehennem melek melekler 4 büyük melek cebrail israfil mikail azrail münker nekir harut marut sorgu melekleri Allah azze ve celle hadis hadisler ayet ayetler kuran kuranı kerim dini video islam dini belgesel peygamber peygamber hz muhammed sav peygamber mucizesi kuran mucizesi tuncer gizem avcısı cennet nasıl bir yer kıyamet kıyamet günü neler yaşanacak reenkarnasyon berzah alemi cinler cin gök kapıları

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Büyük Deprem.. İstifalar Peşpeşe Geldi.. 'Türkiye acilen yasaklamalı' Oyunculuğu bırakıp ABD'de tır şoförlüğüne başlayan Tolga Karel'den gelen aci haber herkesi üzmüştü. Bugün cenazede büyük bir sır ortaya çıktı. Gerçekten yalan dünya. Değer miydi.... DETAYLAR >>>> 100 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ… 70 YIL EVLİYDİ AMA MEĞER-