Home
05 Şubat 2022 ( 987 izlenme )
Reklamlar

müjde niteliğinde açıklama

"Doğal gaz ve elektrik faturaları" soruldu! Erdoğan'dan müjde niteliğinde açıklama

>>>>>

Ukrayna dönüşü uçakta açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "doğal gaz ve elektrik faturaları" soruldu. Müjde niteliğinde ifadeler kullanan Erdoğan "Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız." dedi.



"Doğal gaz ve elektrik faturaları" soruldu! Erdoğan'dan müjde niteliğinde açıklama

Ukrayna temasları tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurda dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin önemli ifadeler kullanan Erdoğan'a "doğal gaz ve elektrik faturaları" soruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tüm dünyada enerji maliyetlerinin artmasının bizde de özellikle elektrik ve doğal gaz faturalarına bir yansıması oldu. Siz de vatandaştan gelen talep doğrultusunda elektrik fatura tarifelerinde kilovat oranını değiştirdiniz. Acaba vatandaşa, küçük esnafa yansıyacak yeni bir düzenleme olabilir mi? Doğal gazda da benzer bir düzenleme olabilir mi?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

Biz doğal gazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şuan Avrupa’nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4’te 3’ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaatolarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlü Ana Haber sunucusundan kötü haber geldi! Yazıklar olsun Türkiye ile yakında Muzun zararlarını biliyormusunuz ? Muz yemeyi seviyorsanız bir kere daha düşünün