Home
08 Ocak 2022 ( 4654 izlenme )
Reklamlar

Sarı kod verildi yağmur, kar, fırtına geliyor! Son 15 yılın en sıcak günü yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hafta sonu hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Uzman isim Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.
Yağmur kar fırtına geliyor son 15 yılın en sıcak günü yaşanacak! Meteoroloji ve Orhan Şen uyardı: İstanbul Ankara İzmir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Sakarya ve Bilecik hariç), Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Karabük, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Antalya çevreleri ile Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren Antalya çevreleri ile Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Şiddetli yağış uyarısı: Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelerde "Muğla çevrelerindeki sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Pazar günü gece saatlerine kadar güneydoğu ilçelerinde (Marmaris, Datça, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50100 kg/m2/12saat) olması bekleniyor. Şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Fırtına uyarısı: Rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in doğusu ile Pazar günü sabah saatlerinden sonra Batı Akdeniz geneli, Doğu Akdeniz’in güney ve batısında doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (5075 km/sa) fırtına, Pazar günü yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.



Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen sıcaklıkla ilgili "İstanbul'da bugün sabah yağmurlu sıcaklık 1213 C. Sıcaklık düşmeye başladı. İstanbul'da son 15 yılın Ocak ortalaması en yüksek sıcaklığı 10 C. Ocak" dedi. 

Yağışlarla ilgili ise Şen "Ortalama Toplam yağış 100 kg. Aralık ort. Top. yağış 104 kg/m2. Kıyaslamayı siz yapın." ifadelerini kullandı.


Şen "Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Konya, Bolu, Karabük ve Giresun Yağmurlu. Yağışlar Antalya, Muğla'nın kıyısı ile Aydın'ın güneybatıında gök gürültülü ve kuvvetli. Önümüzdeki haftanın ilk yarısında Antalya ve Muğla'da gene Aşını yağış olabilir." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya ile Muğla için bugün ve yarın sarı kod alarmı verdi.

İşte illere göre hava durumu...


MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya ve Bilecik dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


BURSA 8°C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı


EDİRNE 5°C, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların;  yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


İSTANBUL 7°C, 12°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı


KOCAELİ 9°C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla'nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.


A.KARAHİSAR 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı


DENİZLİ 7°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



İZMİR 11°C, 17°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı


MUĞLA 7°C, 11°C

Çok bulutlui, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların  öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Isparta çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.


ADANA 10°C, 20°C

Parçalı bulutlu


ANTALYA 12°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



HATAY 7°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu


ISPARTA 6°C, 10°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı


İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu,  Ankara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.


ANKARA 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı


ESKİŞEHİR 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı


KONYA 3°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu


SİVAS 0°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu


BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.


BOLU 2°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı


DÜZCE 6°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

KASTAMONU 0°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 11°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu


ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Samsun ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.


AMASYA 4°C, 12°C

Parçalı bulutlu, yağmurlu


ÇORUM 3°C, 12°C

Parçalı bulutlu


SAMSUN 11°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı


TRABZON 10°C, 14°C

Parçalı bulutlu


DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.


ERZURUM 11°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu


KARS 10°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu


MALATYA 1°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu


VAN 7°C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu


GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.


DİYARBAKIR 2°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 5°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu


SİİRT 2°C, 11°C

Az bulutlu ve açık


ŞANLIURFA 6°C, 15°C

Az bulutlu ve açık


İşte illere göre 5 günlük hava tahmini...





Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mezarın Hemen Yanındaki Merdiven Çok Dikkat Çekti. Hikayesi Duyanları Kahretti En komik isimleri sizler için derledik Maske yasağının kalkacağı yerler belli oldu. Tüm gözler Çarşamba gününe çevrilmişti DAHA 13 YAŞINDAYKEN EVLENDİ! BU GERÇEĞİ ÇOK AZ KİŞİ BİLİYOR