Home
25 Mart 2022 ( 5129 izlenme )
Reklamlar

şartını böyle açıkladı

Türkiye S400'leri Ukrayna'ya verme şartını böyle açıkladı

>>>>
Türkiye yıllardır Ruslardan Hava s’avunma sistemi aldığı için Ambargolara mazur kaldı bu durum bazen işimize yaradı kendi s’avunma sanayimizin gelişmesine sebep oldu fakat Türkiye’nin a’cil S’avaş Uçakları alma ihtiyacı var Yunanistan Fransızlardan Rafele uçakları Birleşik Devletlerden de f35 almaya başladı Türkiye ise hala f16’lar ile idare etmek z’orunda İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye S400’leri Ukrayna’ya göndersin” önerisini cevapladı

TÜRKİYE ŞARTLARINI AÇIK AÇIK SÖYLEDİ


Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden biri olan İletişim Başkanı Fahrettin Altun Türkiye ile i’lişkileri normalleştirmek özellikle A’merikanın sorumluluğundadır S400’leri elden çıkarmamızı istiyorlarsa Önce F35’ler ve P’atriotlar koşulsuz şartsız Türkiye’ye teslim edilmesi lazım dedi

Wall Street Journal’da geçtiğimiz günlerde yer alan Türkiye hakkındaki analiz yazısı g’ündem olmuştu. Eski Cia yöneticisi Paul Kolbe tarafından kaleme alınan yazıda A’BD, Rus s’avaş uçaklarına karşı Türkiye’nin elindeki S400’leri Ukrayna’ya göndermesine yardım etsin. Bunun yerine Türklere F35 sevkiyatlarını başlatsın” ifadeleri kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Fahrettin Altun’un söz konusu makaleye cevaben yaptığı değerlendirmeler, Wall Street Journal’da yayımlandı.

The Wall Street Journal’da 18 Mart’ta çıkan makalede, “Türkiye’nin S400 hava s’avunma sistemini Ukrayna’ya göndererek atacağı adımın Ukrayna’nın acil ihtiyacını gidereceği, ayrıca A’BD Patriot füze bataryalarının Türkiye’ye satılmasının ve Türkiye’nin F35 programına tekrar dahil edilmesinin önünü açarak A’BD Türkiye i’lişkilerini onaracağı ifade edilmişti.

Altun bu makaleye i’lişkin değerlendirmesinde, söz konusu fikrin hiçbir şekilde gerçekçi olmadığını ama Türkiye’nin son yıllarda Batı ile yaşadığı sorunları tartışmak için bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Fahrettin Altun, Türkiye’nin Rusya’dan S400 satın alma kararına i’lişkin A’BD tarafından yapılan tüm açıklamalarda Türkiye’nin öncelikle A’BD ile görüştüğünün ancak A’BDnin P’atriot sistemini satmayı reddettiğinin görmezden gelindiğine dikkati çekti.

“Avrupa Birliği üyeliğini stratejik bir hedef, NATO müttefikliğini gurur vesilesi olarak gören Türkiye, Batı’dan hak ettiği desteği görmeyi beklemektedir. Bu ilişkiyi onarmak için sözde gayriresmi teklifler değil, g’üven artırıcı adımlar gerekmektedir. Söz konusu yazıdaki öneri üzerinden açıklamak gerekirse, Batı’nın bugün yapması gereken, F35 s’avaş uçaklarını ve P’atriot bataryalarını ön koşulsuz olarak Türkiye’ye teslim etmektir bunlar yapılırsa S400 kararımızı veririz çıkışında bulundu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Meteoroloji henüz bitmedi diyor! Nadir görülen hava olayları yaşanacak Kaçarak evlenen kızın hikayesi.. Akciğer Kanserinin Belirtilerini Öğrenin ve Önlemlerini Alın HÜSEYİN ALTIN "Hayatın vahşice harcadığı Arabesk müziğin bahtsız kralının ağlatan hikayesi"