Sezen Aksu tartışmalarına İsmail Saymaz da katıldı. Bakaraya makaraya gıkınız çıktı mı

2176 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Videolu haber 

Sezen Aksu tartışmalarına İsmail Saymaz da katıldı. Bakaraya makaraya gıkınız çıktı mı
Gazeteci İsmail Saymaz, yazdığı şarkı sözü nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu'ya destek verdi.

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri sebebiyle hedef gösterilirken Aksu'ya siyasetçi, gazeteci ve sanatçılardan da destekler geliyor. 

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de konuk olduğu 'Konuşmasak Olmaz' programında yaptığı açıklamalarda Sezen Aksu'ya destek verdi. Eski AKP'li bakanlardan Egemen Bağış'ın Bakara Suresi ile dalga geçen sözlerini hatırlattı. 

"BAKARA MAKARAYA NE DEDİNİZ KARDEŞİM?"

"Sezen Aksu'nun beş yıl önce yazdığı şarkı sözüne dinsizlik, imansızlık, hakaret edemez diyorsunuz'' diyen Saymaz, ''Bakara makaraya ne dediniz kardeşim? Gıkınız çıktı mı? Egemen Bağış, bakara makara diyerek her cuma günü Bakara'dan bir ayet paylaştığını alay edercesine anlattığında ne dediniz? Hadi o gün sustunuz, büyükelçi olduğunda ne dediniz?" şeklinde konuştu.

"BU ŞİRK DEĞİL Mİ?"

AKP'li isimlerin Erdoğan'a ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Saymaz şöyle konuştu:

''Din adına konuşanlar ya da Sezen Aksu'yu mahkum edenler: O dönem AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, ''Allah Başbakanımızı başımıza nasip ettiği için 2 saat şükür namazı kılıyoruz'' demiş. Sesiniz çıkmadı. Oktay Saray Cumhurbaşkanı Danışmanı bugün. Diğeri AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ''Erdoğan'a dokunmak ibadettir'' diyor. Bu şirk değil mi?''

Nihat Hatipoğlu da Sezen Aksu'ya tepki gösterdiSezen Aksu'nun 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen sözler üzerine tartışmalar sürerken, Nihat Hatipoğlu da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Şahane Bir Şey Yaşamak' isimli şarkısı nedeniyle tepkilere maruz kalan Sezen Aksu'ya, Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu da tepki gösterdi.

Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Sabah Gazetesi Yazarı Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu söz konusu ifadelere yönelik sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hz. Adem meleklerin secde ettiği, Allah’ın bütün isim ve ilimleri öğrettiği bütün insanlığın babası, ilk insan ve ilk Peygamberdir.Hz. Havva da insanlığın annesidir. Hz.Adem ile Havva bütün dinlerin ve insanlığın ortak kutsalıdır. 

Onlara yönelik her çirkin ifade sahibini küçültür ve her insanı da rahatsız eder. Etmelidir de. Dilerim bu hatadan dönülüp herkesi rahatlatacak bir açıklama yapılır. Ülkemiz zaten yeterince kutuplaştırılıyor. Din ve inanç tartışmalardan uzak tutulmalıdır."


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Abdülhamit Gül’ün istifasının ardındaki sır perdesi kalktı Kuyruk Acısı Gelin Kaynana Yarışmalarındaki Yarışmacıların Son Halleri Bu soruyla akıllara kazınmıştı, yaşamını yitirdi: 'Kamber Ateş nasılsın?'