Home
20 Ocak 2022 ( 798 izlenme )
Reklamlar

SİHA İLE VURULUNCA TUTUŞTULAR

SİHA İLE VURULUNCA TUTUŞTULAR .BAKIN TÜRKİYE'YE KAÇ MİLYAR DOLAR VERECEKLER 
>>>



Geçtiğimiz günlerde Yemendeki ayrılıkçı h’usiler tarafından insansız hava araçları ile s’aldırıya uğrayan Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’den S’avunma sanayi ürünleri özellikle de s’ihalar almak için Türkiye’ye yaklaşmaya başladı bunun ilk adımı olarak Türkiye ile Swap anlaşması imzaladı anlaşmanın husilerin s’aldırısı sonrası gelmesi ise çok dikkat çekti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 64 milyar liralık swap anlaşması imzalandı.

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili Merkez Bankası’ndan bir açıklama yapılarak anlaşmanın büyüklüğünün 18 milyar BAE dirhemi ile 64 milyar Türk Lirası olduğu duyuruldu.

ANLAŞMA ÜÇ YIL GEÇERLİ OLACAK
İki ülke arasındaki finansal iş birliğinin g’üçlendirilmesi amacıyla imzalanan anlaşma 3 yıl geçerli olacak. Karşılıklı mutabakat durumunda anlaşma uzatılabilecek.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET VE YATIRIMLAR ALANINDA İŞ BİRLİĞİ
Birleşik Arap Emirliği Merkez Bankası Başkanı Khaled Mohamed Balama, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile imzalanan bu anlaşma her iki ülkenin finansal konularda, özellikle de iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlar alanında ikili iş birliğini artırma iradesinin bir göstergesidir.” dedi.


ANLAŞMA, İKİ ÜLKENİN EKONOMİK VE MALİ İ’LİŞKİLERİNİN GELİŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise, “Bu anlaşma, iki ülke merkez bankasının, ülkeleri arasındaki ekonomik ve mali i’lişkilerin geliştirilmesi için yerel para birimleri üzerinden karşılıklı ticaretin derinleştirilmesine yönelik kararlılığını göstermektedir ifadelerini kullandı Birleşik Arap Emirliği Türkiye ile M’üttefik olma yolunda en önemli adımını atmış oldu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

VERDİĞİ YANIT K'AHRETTİ... beni bekledinse Market Fiyatları Düşecek Mi? gömülü bir zincir bulan adam kenara attıgı zincirin ne olduğunu ögrenince şok yaşadı