Sinek Isırığı deyip Geçmeyin.. Böyle Görünüyorsa Dikkat..!!

1207 izlenme 03 Mayıs 2021
Reklamlar
videolu haber

Arı sokmasından sonra arının iğnesi soktuğu bölgede kalabilir, onu çıkarmanız gerekir. Arı sokmasında genellikle cilt kırmızılaşır ve şişer. Yanma ve keskin bir acıdan sonra şiddetli bir kaşıntı ortaya çıkar. 

Eğer alerjik değilseniz sıkıntı burada biter. Ancak arı zehrine karşı alerjiniz varsa ciddi solunum problemleri yaşayabilirsiniz.
2.Yaban arısı

Yaban arısı sokması belirtileri arı sokmasına benzer. Yaban arısının soktuğu bölge kızarır ve şişer, ağrı, yanma ve kaşıntı hissi yaşanır. Hatta kanama bile olabilir. Bir yaban arısı sizi birden çok sokabilir. şoka girebileceğinizden alerjiniz olup olmadığını bilmeniz çok önemli.
3.Sivrisinek

Sivrisinek ısırıkları ciltte minik kırmızı şişlikler bırakır. Sivrisinekler sizi ısırdıklarında tükürüklerini derinizin içine bırakırlar. Bu tükürük kanınızı inceltir ve ciltte kızarma, kaşınma ve şişmeye neden olur.

4.Eşekarısı

Eşekarısı tarafından sokulan alan kırmızılaşır ve ciddi şekilde şişer. Kabarıklıklar meydana gelebilir. Eşekarısı ısırığı çok kötü bir acı yaşatır. 

Eşekarısı ısırığından sonra eğer kulak ve dudaklarınız morlaşma ve solunum problemi yaşamaya başlarsanız acilen bir doktora gitmelisiniz.

5.Pire

Pire ısırıkları alerji veya sivrisinek ısırıklarıyla karıştırılabilir çünkü ciltte minik kırmızı şişkinlikler oluşur. Ancak sivrisinek ısırıklarının aksine pire ısırıkları çok acı verir ve sebep oldukları kaşıntı çok daha şiddetlidir.

Pireler genellikle bacakları ısırır ve sadece uyuyan kişileri ısırırlar. Bir pire sizi birden çok kez ısırabilir. Bu yüzden bacaklarda 1 ila 2 cm aralığında bir sürü kırmızı nokta çıkabilir. Pireler çok ciddi enfeksiyonlara sebep olabilirler.
6.Karınca

Çoğu karınca insanlar için herhangi bir tehlike arz etmez. Ancak ateş karıncasının ısırığı zehirlidir. Alerjik reaksiyonlara, hatta şoka sebep olabilir. Ateş karıncasının ısırığı ciltte iz bırakan püstüllere sebep olur.
7.Karasinek

Karasinek ısırığı çok acı verir ve sivrisineklerin aksine karasinekler insan kanı içer. Karasinek ısırığı önce küçük kırmızı bir nokta olarak ortaya çıkar. Zamanla bu nokta şişer ve kaşınmaya başlar. Karasinekler birçok farklı hastalık taşıyabilirler.
8.Bit

Saç ve tüy köklerin olduğu yerlerde sivrisinek ısırıkları gibi görünen küçük kırmızı noktalar fark ederseniz bir bit tarafından ısırılmış olabilirsiniz. Isırıklar birbirinden birkaç santim uzaklıkta olur ve deri delinmiş gibi görünür. Bitler çok ciddi hastalıklar taşıyabilirler.
9.Tahtakurusu

İlk bakışta pire veya sivrisinek ısırıklarına benzeyen tahtakurusu ısırıklarını, ayırt etmenin  yolu, yakınlıklarına bakmaktır. Tahtakurusu ısırıkları birbirine çok yakın olur ve ciltte bir yol çizmiş gibi görünür. Bu ısırıklar sivrisinek ısırıklarından daha acılıdır.

Sizde sevdiklerinizi böcek ısırıklarına karşı uyarmak için bu videoyu paylaşabilirsiniz teşekkürler.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Öz Abileri Tarafından Tecavüze Uğrayan ve "Oyun" Denilerek Yıllarca Buna Maruz Kalan Saadet Çetin'in Karartılan Hayatı ERDOĞAN MARMARAY ÇALIŞMALARINDA 40 TIR ALTIN BULDU! >>>>>> GÖRÜLMEMİŞ BİR İNTİKAM! 16 yıllık evli kadın, üniversiteli kızdan aldığı mesajla