Home
09 Ocak 2022 ( 2272 izlenme )
Reklamlar

Tuz, Karabiber ve Limon Üçlüsünün Benden Kurtardığı 5 Hastalık..

Herkesin yemeklerinde, güzellik ürünlerinde kullandığı limon faydaları saymakla bitmiyor. Limon; vücudumuzun yapıtaşlarından olan C vitaminini yüksek oranda içerir. Stres yorgunluk gibi etkilerle hızlı bir şekilde düştüğü gözlemlenen C vitamini limon sayesinde kolaylıkla dengelenir.


Limon Faydaları
Limon birçok fayda sağladığı için sık kullanımı olan bir sebzedir. Şifalı etkisi sayesinde birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Limonun saymakla bitmeyecek bazı özellikleri şu şekildedir;

Ateşi düşürür
Cilt sağlığını arttırır
Yanık tedavisinde önemli role sahiptir
Nefesinizi tazeler
Zayıflamaya yardımcı olur
Sindirim sistemini düzenler
Limon düzenli kullanımda insan sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Gerek potasyum barındırması, C vitamini olması ve antioksidan özelliği ve yemeklere verdiği lezzet ile evde her mevsim bulundurulması gereken sebzeler arasında ilk sırayı alıyor

limon faydalari1
limon faydaları
İnflamasyonu Azaltır
Düzenli olarak içilen limon suyu hastalık durumlarının ortaya çıkardığı vücut asitinin düşmesine yardımcı olur, düzenli limon tüketimi ise eklemlerde biriken ürik asitin azalmasına yardımcı olur. Limon, taze konserve, limon suyu, toz ya da kuru olarak satılmaktadır, fakat uzmanlar tarafından taze kullanımı önerilir.

Zayıflamak İçin Limon Faydaları
Limonun ödem attırıcı özelliği sayesinde özellikle sabahları su ile karıştırılıp ılık bir şekilde tüketilmesi yağ yaktırımını arttırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Birçok diyet listesinin içinde özellikle kahvaltıda yeşilliklerle tüketilmesi tavsiye edilir.

Cilde Şifa Veren Sebze
Cilt uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda limonun gözenek sıkılaştırıcı ve yüzde akne azaltıcı etkileri kanıtlanmıştır. Limon içerisinde barındırdığı antioksidan sayesinde kırışıklık gidermeye ve leke açmaya yardımcı olmasını limon faydaları arasında sıralayabiliriz

Tuz ve Karabiber ile İyileşen 5 Hastalık
Tuz, limon ve karabiberin şifalı bir etkisi olduğu biliniyor. Bir araya geldiklerinde, boğaz ağrısı etkilerini azaltıyor, soğuk algınlığını iyileştirmede etkili oluyor. Bunların yanı sıra astım, diş ağrısı ve mide bulantısına iyi geliyor. Tarifi ise herkesin evde uygulayabileceği kadar basit bir bardak ılık su içerisine koyulan yarım çay kaşığı karabiber ardından evde mevcutsa bir çay kaşığı deniz tuzu ya da kaya tuzu ve bir yemek kaşığı kadar limon suyu tarifi tamamlamanızı sağlıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Partimizin oyu şu anda YEŞİLÇAM’IN YAKIŞIKLI JÖNÜ KOCAELİ'DE YAŞIYOR ÖYLE BİR SIRRINI AÇIKLADI Kİ Hadise'nin balayından ilk görüntüler! Kumsal pozları olay