Home
23 Ocak 2021 ( 2392 izlenme )
Reklamlar

Uyurken Düştüğünüzü Hissettiyseniz.. Bakın Sebebi Neymiş

Uyurken Birden Boşluğa Düşme Hissi Yaşadıysanız Mutlaka Okuyun..
İşte sebebi bu;

Çoğumuz bir kez bile olsa uyurken birden boşluğa düşme hissini yaşamışızdır. Bilim adamları bu durumun neden olduğu araştırdı.

Çoğunlukla uykuya dalmadan hemen önce oluşan bu his, bir çok insanın başına gelen bir durum. Peki, bu durum neden oluyor ?
Yorucu bir günün sonunda gelen uyku esnasında kaslarımızın ani kısa kasılmalar geçirmesi, boşluğa düşme hissine sebep oluyor. Çok büyük bir ihtimalle vücudumuzun uykuya fizyolojik olarak hazırlanışı esnasında meydana gelen belirli elektriksel ve hormonal değişimlerin bir sonucu olan bu hissin tam olarak açıklaması ise belirlenebilmiş değil. Kısa ve genel olarak, bu hissin, kaslarımızın ani ve kısa kasılmaları sonucunda ortaya çıktığını da söyleyebilir


Uyurken hepimizin favori yatış pozisyonları vardır. Peki hangisinin neye iyi geldiğini veya ne derece zararlı olduğunu biliyor musunuz? Ortalamayı 8 saat alırsak bir insan ömrünün 3’te 1’ini uyumakla geçiriyor. Bu sebeple uyku gerçekten de çok önemli bir durum.

Bunun tam olarak bir cevabı olmasa da, uyurken alacağınız pozisyonun horlamada, cilt buruşmasında veya asit ve reflü azalmasında etkili olduğunu söyleyebiliriz. İnfografikte hangi uyku pozisyonunu seçmeniz gerektiğine dair ipuçları bulabilirsiniz.

Bilim adamları insanların uyurken aldıkları pozisyonların onların karakterini yansıttığını söylüyor.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆


Canan Karatay; parası olan bol bol tüketsin. Birçok farklı önerisi bulunan Canan Karatay bir yenisini daha ekledi. Yaptığı Kelle Paça ve aynı zamanda Korona virüs noktasında açıklamalarıyla uzun süre gündemden düşmeyen fenomen doktor Canan Karatay tarafından parası olan kişilere önerdiği yiyecek son zamanlarda internetin en çok konuşulanları içerisine girmeyi başardı.


Önerdiği yiyeceğin ise fiyatı oldukça cep yakıyor. Bırakın bu yiyeceği kiloyla almak oldukça az miktarda dilimle bile almak son derece zor. Bahsettiği yiyecek hepimizin yakından bildiği pastırma. Merak ettik ve pastırma ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Ve yaptığımız araştırma sonucunda pastırmanın kilosunun tam olarak 139 TL olduğu bilgisine ulaştık.


Üstelik bu rakam kaliteleri arasında en ucuz olanı.. 179 TL olarak satılan pastırmada  bulunuyor. Zaten hocamız parası olan bol bol yesin diyerek bunun bir anlamda altını çiziyor. Canan Karatay açıklaması ise şu şekildeydi: "Doğal, tam olarak işlem görmemiş, içine her hangi bir katkı maddesi bulunmayan pastırma dünyanın kesinlikle en sağlıklı etidir.

Paranız varsa kesinlikle tereddüt bile etmeden bol bol yiyebilirsiniz. Pastırma vücuttaki bulunmakta olan alevlenmeyi ve ahni zamanda hastalıkları önler"


Canan Karatay hoca yaptığı bu son açıklama ile yine göndüm olacağa benziyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Asker kendisine ayran getiren aşiret kızına aşık olunca... TAM 20 SENE ÖNCE Bakın ne yorum yapmış Elinde çatal, önündeki meyve dolu tabağı bitirmek için uğraşa bu küçük kızı tanıyabildiniz mi? O, 90'lı yıllara damga vurmuş bir isim...