Home
15 Kasım 2020 ( 493 izlenme )
Reklamlar

Uzmanlar Uyarıyor Domates Ve Salatalık Asla Birlikte Yemeyin Çünkü... Bazı Yiyeceklerle İlgili Şimdi öğreneceğiniz bilgiler sizi gerçekten şaşırtacak...

Uzmanlar Uyarıyor Domates Ve Salatalık Asla Birlikte Yemeyin Çünkü...
Bazı Yiyeceklerle İlgili Şimdi öğreneceğiniz bilgiler sizi gerçekten şaşırtacak...

 
Sabah Kahvaltılarında ister evde ister açık büfe restoranlarda dikkat edin salatalık ve domates mutlaka bulunur.

Kültürümüzün sofralarımızın vazgeçilmezidir domateste salatalıkta. Son günlerde bazı büyük gazetelerde yer alan haber ise hayrete düşürdü okuyanları.

Domates ve salatalığın birlikte tüketilmemesi uyarısı yapılırken başka yiyeceklerinde birlikte tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiliyor.



 
Listede şaşıracağınız bir çok bilgi var aslında.

Dikkatlice okuduktan sonra konuyla ilgili sizlerin görüşlerinizi mutlaka merak ediyoruz:

İşte Milliyet gazetesinde yer alan o İçerikte yer alan uyarılar

 İşte diyet uzmanlarına göre birlikte tüketmekten kaçınacağınız 6 yiyecek kombinasyonu...

Domatessalatalık 


Bu, hepimizin sevdiği bir ikili ancak araştırmalar bu 2 sebzeyi birleştirmenin vücudunuzun biyokimyasını bozabileceğini gösteriyor. Domates ve salatalık birlikte yenildiğinde bu vücutta şişkinliğe neden olur ve her iki sebzede bulunan vitaminler de sindirilemez. Bu nedenle domates ve salatalığı ayrı ayrı yiyin.

Kahvepeynirli sandviç 

Peynirli sandviç ve kahve ile güne merhaba diyenlerdenseniz peynirin tüm faydalarına veda edebilirsiniz. Ekmekteki basit karbonhidratlar, kalsiyumun düzgün bir şekilde sindirilmesini, sinir ve kalpdamar sisteminize katkı sunmasını önler. Bunun yanına bir de kahve eklenirse ortaya daha da sağlıksız bir tablo çıkar. Peynirli sandviçleri seviyorsanız en azından kahveyi çay ile değiştirmeyi deneyin.


Patateset 
Güzel bir et ve patates kızartmasına karşı kim direnebilir? Ne yazık ki bu çok ağır bir yiyecek tercihidir. Patatesin içerisindeki nişasta etteki protein ile birleşince vücuttaki alkali dengesi bozulur ve bu durum mide ekşimesi, geğirme, gaz gibi sorunlara yol açar. Et yemeklerinin yanına brokoli, karnabahar, yeşil fasulye veya kabak gibi sebzeler iyi gidebilir.

Makarnakıyma 
Aynı mantık makarnalı kıyma için de geçerlidir. Tükürük bezleri, nişasta karbonhidratlarını basit şekere dönüştüren ptyalin ve amilaz üretir. Basit şekerler, proteinler ile bir araya geldiğinde diyabet ve kalpdamar hastalıklarına yol açabilecek tehlikeli bir kimyasal tepkime oluştururlar. O nedenle makarnayı ayrı bir yemek olarak yemeyi tercih edin ve makarnanızı sebzeli soslar ile harmanlayın.


Muzsüt 
Besleyici olduğu ve hızlı bir şekilde hazırlandığı için bu ikili çok tercih ediliyor. Ancak süt ve muz birlikteliğinin de vücudumuza zararı var. Bu ikili bir arada tüketildiği zaman vücuttan kolay atılamazlar ve sindirim sistemini yavaşlatırlar. Süte gelince ayrıca içmek daha faydalı. Bu nedenle muzları büyük öğünler arasında atıştırmalık olarak kullanın.

Süt ürünleriananas 
Ekşi meyveler özellikle sabahları sindiriminizi yavaşlatır. Ayrıca ananas, süt ürünleri ile birleştirildiğinde zehirlenmeye neden olabilecek bromelain adlı bir enzim içerir. Ananas yerine kuru kayısı veya erik tercih edebilirsiniz.

Sizin bu konuyla ilgili görüşünüz nedir? Yorumlayabilirsiniz

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

2022'DE BÜYÜK BİR FELAKET OLACAK. SULAR ALTINA KALACAK ŞEHRİMİZ... detaylar=>>> DOĞUM TARİHİNE BAK! HASTALIĞINI ÖĞREN! Eşine En Sadık Olan Burç Belli Oldu! İŞTE O BURÇLAR:==>> Canan Karatay Haklı Çıktı Detaylar