Vücudunuza 7 gün Boyunca Muz Kabuğu Uygulayın ve Neler Olduğunu Görün

646 izlenme 20 Nisan 2021
Reklamlar
videolu haber
,
Muz kabuğundan nasıl yararlanılır. Bir dahaki sefere bir muz yediğinizde, görüntüsüne bakıp pek bir işe yaramadığını düşündüğünüz kabuğunu atmadan önce bir an bekleyin. Çünkü muz kabuğu, nasır, akne ve hatta sedef hastalığı ile ilgili sorunların üstesinden gelmenizi sağlayabilecek adeta sihirli bir şeydir. Muz kabuğu sabahtan beri canınızı sıkan, parmağınıza batmış kıymığı bile derinizden söküp atabilir. Bu videoda, muz kabuğunu kullanabileceğiniz birkaç ipucunu öğrenecek ve bu sayede muz kabuklarını bir daha asla çöpe atmak istemeyeceksiniz.

Zaman bilgileri:
Muz kabuğu insanı sinir eden kıymıkları yerinden söküp atabilir. 01:11​
Muz kabuğu nasırdan kurtulmanızı sağlayabilir. 02:32​
Muz kabuğu, çürükleri iyileştirebilir. 03:30​
Muz kabuğu acıyı hafifletebilir. 04:20​
Muz kabuğu siğilleri yok edebilir. 04:42​
Muz kabuğu sivilcilere etkili şekilde iyi gelir. 05:20​
Zehirli sarmaşık yüzünden oluşan kızarıklıkları tedavi etmek için muz kabuğu kullanın. 06:25​
Muz kabuğu sivrisinek ısırıklarına iyi gelir. 06:58​
Muz kabuğu sedef hastalığını iyileştirebilir. 07:40​
Muz kabuğu sizi UV ışınlarından koruyabilir. 08:38​
Muzun sağlığa yararları 9:05​

Özetler:
- Bir kıymığı veya bir cam parçasını acı çekmeden derinizden çıkarabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan olgunlaşmış bir muz kabuğudur. Muz kabuğunda deriye batmış şeyleri yerinden çekip çıkarmaya yarayan enzimler bulunur.
- Kabuğun içini ayağınızın altına gelecek şekilde koyun ve üstüne çorabınızı çekin. Nasırınızı yok etmek  için ayağınız gece boyunca böyle kalsın.
- Muz kabuğu, bir yeriniz çürürse ağrınızı  hafifletir ve durumunu iyileştirir. Muz kabuğu, kanı seyrelttiği bilinen bir enzim karışımı ihtiva eder.
-Muz kabuğu doğal bir ağrı kesici görevi görebilir. Kendinizi daha iyi hissetmek için ağrılı bölgeye bir parça muz kabuğu uygulayın.
- Bir parça muz kabuğunu,  bandaj, tıbbi bant veya güçlü bir yara bandıyla kabuğun içi cilde bakacak şekilde siğillerin üstüne yapıştırın.
- Muz kabuğu A vitamini türü olan karotenoid vitaminiyle birlikte, içerdiği antioksidanlar sayesinde iltihabı azaltabilir ve akneleri tedavi edebilir.
- Cildi rahatlatmak için, zehirli sarmaşığın sebep olduğu kızarıklığın üzerine bir parça muz kabuğu sürün.
- Muz kabuğu iltihapları önleyici bir etkiye sahiptir ve ayrıca sivrisinek ısırıklarının neden olduğu kaşıntıları da azaltabilir.
- Muz kabuğu, cildi koruyan ve yumuşatan antioksidanlar ve vitaminler içerir. Ancak, daha da önemlisi, sedef hastalığını tedavi etmek için etkilenen bölgeyi doğal olarak serinleten, antiseptik ve iltihap önleyici maddeler içerir.
- Muz kabuğu, gözleri zararlı UV ışınlarından korumak için kullanılabilir. Kabuğu, retinal hücrelerin yenilenmesini sağlayan  lutein maddesi açısından zengindir.
- Muz kabuğu, meyvesinden 3 kat daha zengin besin öğeleri içerir. Vücudunuzun, cildinizin, saçınızın ve dişlerinizin sağlığı için içinde birçok faydalı madde bulunur.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ah be, çok zor ne yapsın... >> Boşanma 3 YILLIK EVLİ BİR GENÇ VE GÜZEL KADINIM. EŞİME ÂŞIK OLARAK DEĞİL DE Haluk Levent de mi! >>