Yaşlı Kadın 20 Yıl Boyunca Evine Kimseyi Sokmadı! Bir Gün Komşusu İçeri Baktığında Acı Gerçeği Anladı

1744 izlenme 01 Kasım 2021
Reklamlar
videolu haber



Yaşlı Kadın 20 Yıl Boyunca Evine Kimseyi Sokmadı! Bir Gün Komşusu İçeri Baktığında Acı Gerçeği Anladı

Komşuluk ilişkilerinin eskisi gibi olmaması günümüzde sıkça şikayet edilen konulardan biri. Artık insanlar yan yana oturdukları komşularını bile tanımaz hale geldi. Her dairede farklı hayatlar yaşansa da kimse diğerlerinin ne yaptığından pek de haberdar değil. 

İngiltere’de 14 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan Lucy adlı kadın da 20 yıldır aynı apartmanda oturuyordu. Bu süre içinde yan dairesinde yaşayan yaşlı bir kadınla sık sık iletişim kurmaya çalışsa da bu konuda hiç başarılı olamadı. Binadaki diğer insanlar da kadını tanımıyor, hatta bazıları onun psikolojik sorunları olduğunu söylüyordu. 

Hiçkimseyle konuşmayan kadın sadece haftada bir gün dışarı çıkıyor, en yakındaki marketten bir şeyler aldıktan sonra gizemli yaşamına geri dönüyordu. 

Sonunda Lucy, kızının da ısrarıyla yaşlı kadınla konuşarak ona yardımcı olmak istedi. Ancak bu da hiç kolay değildi. Yaşlı kadın kimseye ihtiyacı olmadığını söyleyerek tüm konuşma çabalarını boşa çıkarıyordu. Bu şekilde haftalar, aylar geçti. 

Evine son gittiğinde her zamanki gibi yine ret cevabı aldı. Her şeyin yolunda olduğunu söyleyen yaşlı kadın yalnız kalmak isteğinde ısrarlıydı. Ama sonunda Lucy’nin baskısına dayamayarak eve girmesine izin verdi. 

Lucy eve adımını attığında gözlerine inanamadı. Gördükleri karşısında dehşete düşmüştü. Dairede her şey bakımsız ve pislik içinde, tamamen sağlıksız koşullardaydı. Zemin bir kir tabakası ile kaplıydı. Buzdolabı neredeyse bomboştu. 

Mobilya ve giysiler de evin geri kalanı gibi çok kirliydi. Duvarlar küflü, bazı camlar kırıktı. Bu şekilde yaşamanın mümkün olmadığını düşünen Lucy, kendisine yardım etmek için yaşlı kadını zor da olsa ikna etti. 

Kızıyla birlikte girdikleri evde tam 3 gün boyunca temizlik yaptılar. Eski mobilyaları atarak evi baştan aşağı temilzlediler. 

Bu noktadan sonra sosyal medyanın gücü devreye girdi. Hikayeyi facebook hesabında paylaşan Lucy ve kızı, hazırladıkları ihtiyaç listesi için hayırseverlerden yardım istedi. Yaşlı kadının yaşadığı ortamı gören yüzlerce kişi bu çağrıyı yanıtsız bırakmadı. 

Beklenenden çok daha kısa süre içinde, sadece bir kaç günde mobilyadan ev eşyasına, mutfak gereçlerinden halıya kadar, ev için gerekli olan her eşya bağış olarak yaşlı kadının evine getirildi. Güzel bir yatak, temiz çarşaflar, koltuk takımı getirildi. Çok sayıda gönüllü, yaşlı kadına daha yaşanabilir bir ev bırakmak için birbiriyle yarıştı. 

Ev için yapılanlar elbette yaşlı kadın için çok önemliydi. Ama bu noktadan sonra onun hayatını asıl değiştiren şey, kendisinde sahip çıkan, onun için çabalayan insanlar olmasıydı. 84 yaşındaki Anna adlı kadın, yurtdışında iki kızının olduğunu ancak ara sıra para göndermeleri dışında kendilerinden haber alamadığını anlattı. Anna’nın başka kimsesi yoktu ve uzun zamadır hiç kimseyle iletişim kurmamıştı. 

Lucy’nin ısrarı ve yardımseverliği, yaşlı kadının hayatını başta aşağı değiştirdi. Yokluk ve bakımsızlık içinde çok zor şartlarda hayatını sürdüren yaşlı kadın artık baştan aşağı yenilenen ve bakımı yapılan dairesinde, kendisiyle sürekli ilgilenen komşusunun desteği ile çok daha rahat bir hayat geçiriyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bağırsaklarımızdaki 3 kilo toksini bir bardağı ile temizliyor 72 Saatte Kolonlarınız Tertemiz Olacak Bir zamanlar çok ünlüydü... İşte Vj Bülent'in son hali randevusuz da gidilebilecek İki bina arasındaki boşlukta yer alan ve dünyanın en dar evinin bir de içinde nasıl yaşandığına bakın.