Home
08 Şubat 2022 ( 669 izlenme )
Reklamlar

10 Büyük Günah .

Sizi Zor Duruma Sokan ve Fakirliğe Sebep Olan 10 Büyük Günah

>>>>

FAKİRLİĞE SEBEP OLAN BÜYÜK GÜNAHLAR NELERDİR?

Fakirlik; Allah, tarafından bazen kulun yükselmesi için verilirken bazen de günahlar sebebiyle, ceza olarak fakirliği verir. Şimdi fakirliğe sebep olan büyük günahları sayacağız. Haydi başlayalım.

Cünüp iken yemek yemek;

Cünüp olan kimse, ibadeti yerine getiremez. Bu durumda, bir kimse cünüp iken yemek yemesi dahi doğru değildir. Fırsat bulduğu anda boy abdesti alınmalıdır.

Ayakta işemek;

Ayakta işemekte, fakirliğe sebep olanlardandır. Ayakta işemek günah değildir ancak üstüne necaset sıçratmak, ibadetlerine zarar verebilir. Oturarak işemek sağlığa da faydalı olur.

Anne ve Babaya isyan etmek;

Allah, Kuranı kerimin 13 yerinden, anne ve babaya iyilik yapmayı emretmiştir. Anne babaya isyan etmekte fakirliğe sebebiyet verir. Hz. Yusuf, babası yanına geldiğinde, Hz. Yusuf ayağa kalkmamış ve Allah, vahiy göndermiştir. “sen, baban için ayağa kalkmayı bir küçüklük mü görüyorsun? Bu davranışından dolayı soyundan tek bir peygamber göndermeyeceğim. ”

Çıplak yatmak;

Çıplak olarak yatmak caiz değildir fakat çıplak örtülü yatmak caizdir. Çıplak yatmak fakirliğe sebebiyettir. İnsan uyurken yanında daima bir melek bulunduğundan dolayı çıplak yatmayı uygun görülmemiştir. Peygamberimiz; meleklere karşı saygılı olmamızı emretmiştir.

Zina yapmak;

Zina yapmak, büyük günahlar arasındadır. Zina yapmakta fakirliğe sebebiyettir. Bir hadisi şerifte “zina, fakirliği doğurur.” Denmiştir. Günümüzde zina çoğalmasından dolayı artık eşler bile birbirine güvensizlik oluştu. Güvensizlikten dolayı boşanmalar arttı.

Dilencilik yapmak;

Dilencilik yapmak, her ne kadar haksız yüksek kazanç gibi görünse de aslında dilencilik rızkı ve bereketi azaltır. Dilencilik, günahlar arasındadır fakat gerçekten çalışacak durumda değilse, bu onun için bir ruhsattır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gece Yatmadan Önce İçin bu İçin! Detaylar :> iki kardeş varmış. B12 VİTAMİNİNİ TEK BAŞINA KARŞILIYOR >>>> Karısı 3 Yıl Önce Öldü. Birkaç Gün Önce sosyal medyada bu görüntüleri görünce şoke oldu