Home
13 Ocak 2022 ( 893 izlenme )
Reklamlar

AKP'de istifalar durmuyor. 1000 kişiyle İyi Parti'ye geçtiler

AKP'de istifalar durmuyor. 1000 kişiyle İyi Parti'ye geçtiler
AKP'den ayrılıklar devam ediyor. Gebze'de bir meclis üyesi 1000 üye ile birlikte İyi Parti'ye katıldı. Meral Akşener'den övgü üstüne övgü aldı.

Gebze Belediye Meclis Üyesi Sadık Güvenç, AKP'den istifa ederek 1000 üye ile beraber İyi Parti'ye geçti.

t24'ün derlemesine göre; Sadık Güvenç'in rozetini grup toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.


 
Akşener, Güvenç için "Çok çalışkandır Gebzelilere söyleyeyim. Çömezlik dönemlerimde Gebze'nin tüm köylerini beraber gezmiştik, canımı çıkarmıştı. O derece çalışkandır" ifadelerini kullandı.

AKP'den istifa edip CHP'ye geçtiler
AKP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Meliha Çelik ile AKP üyesi EskişehirBilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı.

Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Meliha Çelik ile EskişehirBilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. 



Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile birlikte, CHP TBMM Grup Toplantısı’na katılan Çelik ve Kızılinler’e parti rozetlerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takdim etti.

2019 yılından bu yana Tepebaşı Belediye Meclisi’nde görev yapan Meliha Çelik ve EskişehirBilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler’in CHP’ye geçişini değerlendiren Başkan Ataç, konuya dair Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Hukukun, adaletin, demokrasinin egemen olduğu bir Türkiye için AKP’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partimize katılan Belediye Meclis Üyemiz Meliha Çelik ile EskişehirBilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler’i tebrik ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkemizin aydınlık geleceği için yılmadan, hep birlikte çalışacak ve Cumhuriyetimizi 100. yılında demokrasi ile taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Bir ayda 57 bin üyesi AKP'den istifa etti
Ekonomik kriz, yoksulluk dolayısıyla yaşamlarına son veren yurttaşlar, çöken eğitim sistemi, yolsuzluk ve rant haberleri, havuz medyası, dış politikadaki büyük başarısızlık ve kullanılan ayrıştırıcı dil 17 yıllık AKP iktidarını üyelerince dahi sorgulanır hale getirdi. Sürece tepki gösteren 57 bin üye bir ay gibi kısa bir zaman diliminde AKP'den istifa etti

EylülKasım ayları arası 57 bin kişinin ayrıldığı AKP'nin üye sayısı, son 4 ayda 114 binlik bir düşüş gösterdi. CHP ve İYİ Parti ise 4 ayda 30 binden fazla yeni üye kazandı.



Ekonomik kriz başta olmak üzere birçok sorunla tepki çeken AKP iktidarının üye kaybı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın partiden istifası sonrası iyice hızlandı. EylülKasım ayları arası 57 bin kişinin ayrıldığı AKP'nin üye sayısı, son 4 ayda 114 binlik bir düşüş gösterdi. CHP ve İYİ Parti ise 4 ayda 30 binden fazla yeni üye kazandı.

EN ÇOK ÜYE KAYBETTİĞİ AYLAR

Açık ara en çok üyesi bulunan AKP'nin üye kaybı gelen istifalarla istikrarlı şekilde sürdü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre, 1 Temmuz6 Eylül arası 56 bin 260 üyenin istifa ettiği AKP'den 6 Eylül22 Kasım arası 57 bin 856 üye ayrıldı.

Öte yandan üye sayısını en çok artıran, CHP oldu. 4 ayda partiye 41 bin 866 üye katıldı. İYİ Parti'de de artış devam etti. İYİ Parti, 1 Temmuz 22 Kasım arası toplam 36 bin 139 üye kazandı. Cumhur İttifakı'nda Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) ittifak ortağı AKP ile aynı kaderi yaşamadı. MHP Temmuz sonrası yaşadığı 2 bin üyelik kaybını Kasım ayına kadar telafi etti.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tuba Ünsal hastanelik oldu AKOM alarma geçti: Bu gece İstanbul'a geliyor 111 yaşındaki Dexter Kruger her gün yediği yemeği açıkladı. Siz çöpe atıyorsunuz o sabah akşam yiyor Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın arası bozuldu! Ali Babacan cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?