Home
29 Ocak 2022 ( 251 izlenme )
Reklamlar

kira bedeli dudak uçuklattı

3. Havalimanı’nın yıllık kira bedeli dudak uçuklattı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş “Üçüncü havalimanı yıllık kira bedeli, KDV dahil bir milyar 45 milyon Euro. 25 yıl boyunca devlet bunu alacak” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 3. Havalimanı hakkında açıklama yaptı.

DEVLET 25 YIL BOYUNCA ALACAK: Muş, yapişletdevret  projeleri ile 3 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, garanti üzeri gelirin 440 milyon Euro olduğunu ifade etti. Muş, “Üçüncü havalimanı yıllık kira bedeli, KDV dahil bir milyar 45 milyon Euro. 25 yıl boyunca devlet bunu alacak” dedi.

 Havalimanı 4 ayrı etaptan oluşacak. İlk etabı  yolcu kapasitesi 90 milyon yolcu olarak hizmet ediyor 

HEPSİ BİTTİĞİNDE 150 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ OLACAK:

Hepsi bittiğinde ise bu sayı 150 milyon yolcuya çıkacak. Yeni havalimanının içinde 165 yolcu köprüsü, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi bulunacak.

PİST SAYISI 6’YA ÇIKACAK: 
İlk etabında 3 bağımsız pist yapılacak. Diğer etapların tamamlanmasıyla İstanbul Yeni Havalimanı’nda pist sayısı 6’ya çıkacak. Bunun yanı sıra 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli, toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron olacak. Yani uçaklara inmek de binmek de sıkıntı yaratmayacak. Atatürk Havalimanı’ndan en büyük farkı ise pistte herhangi bir araç ya da yaya yoğunluğu olmayacak olması. Çünkü özel tüneller yapıldı.






Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ŞİMDİ GÖRENLER AŞIK OLUYOR BAKIN BU KÜÇÜK KIZ KİM ÇIKTI ??? Evliliğim onuncu senesindeydi. vay be hiç beklemezdik Pes doğrusu >>