Home
03 Şubat 2022 ( 628 izlenme )
Reklamlar

Saniyeler içinde uykuya dalma tekniği

Saniyeler içinde uykuya dalma tekniği
ABD’li bütünleştirici tıp uzmanı Dr. Andrew Weil tarafından geliştirilen 478 tekniği, eski meditasyon ve nefes odaklı tekniklere dayanmaktadır. Uykuya dalmakta sık sık zorluk çekiyorsanız, 478 tekniğini en büyük yardımcılarınızdan biri olabilir. Gecenin bir yarısı uyanırsanız tekrar uykuya dalmak için en iyi yöntem bu. İstediğiniz değişiklikleri elde etmenin anahtarı, bu tekniği haftalar, aylar ve hatta yıllar boyunca tutarlı bir şekilde uygulamaktır.”

478 tekniğini ilk başlarda birkaç kez denediğinizde, uykuya dalmanıza yardımcı olması 60 saniyeden biraz daha uzun sürebilir, ancak hayattaki diğer şeylerde olduğu gibi pratik yapmanız işinizi çözecektir. Dr. Weil’in işaret ettiği gibi bu tekniği ne kadar çok uygularsanız o kadar etkili olur. Solunumunuzu etkileyen bir solunum hastalığı veya benzeri bir hastalığınız varsa, 478’i denemeden önce doktorunuza danışın. 1 dakikada uykuya dalmaya yardımcı olan 478 tekniği


478 TEKNİĞİ NASIL UYGULANIR 478 tekniğini bu adımlarla uygulayabilirsiniz: Rahat bir pozisyon alın ve vücudunuzu gevşetin. 4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın. 7 saniye boyunca nefesinizi tutun. Ağzınızdan 8 saniye boyunca nefes verin. Döngüyü 4 defaya kadar tekrarlayın.

Bu tekniğin klinik etkinliğini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır, ancak şu ana kadar yapılan çalışmalar ritmik nefes alma tekniğinin gevşeme duygularını artırmaya ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ek bir avantaj olarak nefesinize odaklanırsanız, diğer şeylerden (cep telefonuna bakmak veya sizi uykudan uzaklaştıran başka bir düşünce gibi) sıyrılırsınız. Önünüzdeki birkaç hafta boyunca bu tekniğe bağlı kalmaya çalışın ve işe yarayıp yaramayacağını test ediniz.




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Her gün soframızda yer alıyor! Damarları tıkadığı ortaya çıkan yiyecek Tam bir rezalet! > Vaktiyle bir köy ağası bir çoban tutar. KİMSESİZ... Alime teyze , çoluğu çocuğu evlenip Manisa'dan ayrılınca üç katlı bir binadaki dairesinde , tek başına yaşamaya başlamıştı.