Home
09 Kasım 2021 ( 1482 izlenme )
Reklamlar

Tarık Akan'ın ardından oğlu itiraf etti!

Tarık Akan'ın ardından oğlu itiraf etti!
Herkesten sakladı
Oğlu Barış Üregül Akan, 16 Eylül'de kanserden yaşamını yitiren Türk sinemasının büyük ismi Tarık Akan ve hasatalığı hakkında, "Hastalığını 1.5 yıl kamuoyundan sakladı.
Tarık Akan'ın ardından oğlu itiraf etti! Herkesten sakladı
Oğlu Barış Üregül Akan, 16 Eylül'de kanserden yaşamını yitiren Türk sinemasının büyük ismi Tarık Akan ve hasatalığı hakkında, "Hastalığını 1.5 yıl kamuoyundan sakladı.
Kendisine acınmasını istemezdi. Haberler çıkınca 'Gerçekten hastayım galiba' demeye, hastalığı fark etmeye başladı.
Babamdaki hiçbir şeyi değiştirmek istemem. Sigarası dışında... Ameliyattan sonra bile içti" dedi.
Barış Üregül Akan'ın Posta gazetesinden Canan Danyıldız'a verdiği söyleşi şöyle: Hastalığı nasıl başladı? 14 ay önce akciğer kanseri teşhisiyle ilk ameliyatı oldu. Sağ lopta bir tümör vardı ve alındığında tekrar etmeyeceği söylendi. Yüzde 95 iyileşecekti ve ameliyat sonrası hızlı bir düzelme yaşadı. Biz de rahatladık.
Ameliyattan bir iki ay sonraydı, babam yutkunamadığını söyledi ve doktora gitti. Tam göğsünün ortasında çok daha büyük ve agresif bir tümöre rastladılar.
Sorun sigara, değil mi? Evet, babam kendini bildi bileli sigara içiyordu; 50 senedir! İlk ameliyattan sonra bile, çok yalvardık ama bir fırt alıyordu. Babam alışkanlıklarının insanıydı. Bazı insanlar daha çabuk bırakır.
Bu kadar eğitimli, sorumlu biri nasıl sigarayla mücadele edemez? Babam çocukluğundan beri hep aynı saatte uyanır, aynı yerlere gider. Metodik olarak aynı şeyleri yapmaktan hoşlanan, karakteri bu olan biriydi.
O yüzden sigarayı da 50 sene boyunca bir parçası yaptı. 66 yaşındaydı, kaybetmek için çok erken... Çok eleştirdik, çok uyardık.
Neler neler yaptık! 'Baba, sen sigarayı bırakmasan bak ben başlayacağım' diye
tehdit bile ettim. Biz çocukları onun yumuşak karnıydık, ama olmadı.

O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler...

Yaşar Kemal ❤️❤️❤️ 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

60 Yıllık Evliliklerinin Ardından >>> Allah'ım çalan kişinin rezilliğine mi yoksa iğrenç açıklamasına mı yanalım ya! >> 85 Yaşındaki Kadın, Babasının Bir Fotoğrafını Buldu - O Anda Babasının Büyük Sırrını Öğrendi. FETÖNÜN KANALINDA PROGRAM SUNAN REHA YEPREMİN SON HALİ