Home
17 Ocak 2022 ( 3634 izlenme )
Reklamlar

Yarın bu saatlerde dışarı çıkmayın

Yarın bu saatlerde dışarı çıkmayın
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM ), Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle yarından itibaren sıcaklıkların düşeceğini, kar yağışı yaşanacağını duyururken, buzlanmalara karşı Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) üzerinden müdahale edileceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM ), Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle yarından itibaren sıcaklıkların düşeceğini, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı yaşanacağını duyururken, buzlanmalara karşı Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) üzerinden müdahale edileceğini bildirdi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR ESECEK

AKOM’un paylaştığı verilere göre, İstanbul’da yarın sabah saat 08.00'den itibaren, kuzeyden gelen rüzgâr kuvvetlenerek, saatte 4065 km hızında esecek.

BUZLANMAYA KARŞI ÖNLEM


 
Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıklar yer yer sıfırın altına gerileyebilecek. Bu nedenle buzlanma ve don olayları yaşanabilecek. AKOM, buzlanmaya karşı 60 farklı noktaya kurulan BEUS üzerinden gelecek uyarılar doğrultusunda yollarda gerekli müdahaleyi yapacak.

KAR YAĞIŞI OLACAK

Sabah saatlerinden itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerinde, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos gibi bölgelerde karla karışık yağmur yağışları yaşanacak. Yağışların, akşam saatlerinden sonra il genelinde etkili olması bekleniyor



Meteoroloji'den Van ve bölge illeri için çığ, buzlanma ve don uyarısı


Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğü, bölgede yüksek kar örtüsüne bağlı olarak özellikle yüksek kesimlerde bulunan, eğimi dik yamaçlar için Çığ riski uyarısında bulundu. Bölgede oluşabilecek çığ tehlikesine karşı yetkililer ile bölge halkının dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Açıklamada; Muş ve Bitlis çevrelerinin salı, Van ve Hakkari çevrelerinin ise çarşamba günü itibarıyla yeni kar yağışlı sistemin etkisine girmesinin beklendiği belirtilirken, eski kar kütlesi üzerine yeni kar birikintisinin oluşmasına bağlı meydana gelmesi muhtemel tabaka çığlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Öte yandan bölgede mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde Buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi beklendiği; yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TC Kimlik Numarasının Büyük Sırrı! Kontrol Edin, Çok Şaşıracaksınız Gece Tuvalete Giderken Bir Gözünüzü Kapatın: Bakın Neden Bir Zamanlar Genç Olduklarını Unutmaya Başladığımız 25 Ünlü İsmin Gençlik Halleri Araştırmacı İbrahim Uslu açıkladı.. Akp'de 20 Yıl Sonra Bir İlk