Home
12 Şubat 2022 ( 1243 izlenme )
Reklamlar

AKP'nin 2 numaralı ismi oy oranlarını açıkladı

AKP'nin 2 numaralı ismi oy oranlarını açıkladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Mustafa Şen, "bende yalan yok" deyip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son seçim anketini açıkladı.

AKP'nin oy oranını ne kadar merak ediliyor. Muhalefete yakın anket şirketleri AKP'nin oyunun yüzde 40'ın altında olduğunu öne sürüyordu.

Haber3'ün derlemesine göre buna benzer bir açıklama da bizzat AKP'den geldi. AKP'nin 2 numaralı isimlerinden Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şen, A haber ekranlarında AKP'nin son oy oranını açıkladı.

Bende yalan yok diyen Mustafa Şen açıklamasında ''Tek araştırma yapmıyorum. Her ay yapıyorum, karşılaştırıyorum. Doların 18 lira olduğu dönem 40'ın altındaydı, paketten sonra 40'ın üstüne çıktı. Bir süre orada devam etti. Sonra bu fiyatlarla, faturalarla, şunlarla, bunlarla tekrar geriye düştü. Önce 37 küsura düştü, şu an da 3436 aralığında bir yerde seyrediyor. Tek sayı demiyor olmamın sebebi bu. 34 araştırmaya bakıyorsunuz hepsi farklı diyor. O aralıkları söylüyorum." ifadelerine yer verdi...


Mustafa Şen sözlerini ''Hala AK Parti birinci parti. İkinci partiyle arasındaki fark her zaman yüzde 1015 arasında. Muhalefet kendini sorgulamalı." ifadeleriyle noktaladı... 


Son anketler: Cumhur İttifakı yüzde 40'ın altında
13 araştırma şirketinin anket sonuçlarında Millet İttifakı'nın yükselişi dikkat çekti. Cumhur İttifakı'nın oy oranı 39,6 olarak görünürken Millet İttifakı 40'ın üzerinde.


DUVAR Metropoll, Gezici, Artıbir, ARG, Area, Aksoy, ORC, MAK, İEA, TEAM, AKAM, Yöneylem ve Sosyopolitik araştırma şirketlerinin ocak ayı seçmen anketlerini derleyerek ortalamasını açıklayan Anketler ve Raporlar sayfasının araştırmasına göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geçiyor.

Günboyu'nda yer alan habere göre; 13 araştırma şirketinin anket sonuçlar ortalamasında AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı oy kaybı yaşanırken, ittifakın toplamda yüzde 39,6 oy aldığı görüldü.

Öte yandan CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın toplam oy oranı ise yüzde 40,5 oldu.



 

13 ANKETİN OY ORTALAMASI
Anketler ve Raporlar'ın Artıbir, Gezici, ARG, Area, Metropoll, Aksoy, ORC, MAK, İEA, TEAM, AKAM, Yöneylem, Sosyopolitik araştırma şirketlerinin ocak ayında yaptığı anketlerin ortalamasını paylaştı. 
Ocak ayında 13 genel seçim anketinin ortalaması şöyle:

AKP yüzde 32,2
CHP yüzde 27,1
İYİ Parti 13,4
HDP yüzde 10,6
MHP yüzde 7,4
DEVA yüzde 3,1
Gelecek yüzde 1,7 
Saadet yüzde 1,3
Memleket Partisi yüzde 0,9.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kız Çocuğu İstemeyen Babanın Başına Gelenler 130 Kadınla Evlenmişti! Peki O Şeyh'e Ne Olduğuna İnanmayacaksınız Büyük İstifa Geldi İŞTE KATILACAĞI PARTİ AYRINTILAR> Damat Berat Albayrak yeniden bakan olacak