Home
15 Mayıs 2021 ( 30134 izlenme )
Reklamlar

Artık Bu Kişiler Ehliyet Alamayacak!

Ehliyet alacaklar için Ehliyet alma şartlarında uygulanan farklılık Resmi Gazetede yayımlandı. Değişiklikle daha evvel ehliyet almaya engel olmayan hastalık listeye eklendi.Karar ardından bu hastalığa sahip olanlara ehliyet verilmeyecek ve veilenlerden de geri alınacak. Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sıhhat şartlarına dair yönetmelikte uygulanan farklılığa göre ehliyet alabilmek zorlaştı. Sağlık sıkıntısı olanlara kötü haber, Daha evvel sürücü belgesi verilmesi makul görülmeyen birtakım kalp damar hastalarına, eksper hekim kanaatine göre sürücü belgesi verilebilecek.


Ehliyet alacaklar için Ehliyet alma şartlarında uygulanan farklılık Resmi Gazetede yayımlandı. Ağır derecede obstrüktif uyku apnesi ya da orta derecede apne ile gündüz uyuklama durumu teşhis edilenler, tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacak. "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sıhhat Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi gazete'de yayımlandı.
***********************************


Koronavirüsün ilk defa tespit edilen yan etkisi ortaya çıktı!


Koronavirüs salgını 2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmış ve tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Genel olarak virüsün en temel belirtileri arasında, vücut ağrısı, ateş, eklem ağrısı, tat ve koku kaybı görülüyordu. Ancak henüz yeni yeni tanıdığımız virüsün ilk defa ortaya çıkardığı bir yan etkisi olduğu açıklandı.

Amerika Colorado’da 19 yaşındaki bir kadına koronavirüs bulaştı. Virüs genç kadında genital ülsere neden oldu. Uzmanlar konu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerinde bu durumun hastalığa bağlı olağan dışı yan etkiler kategorisine eklendiğini ifade ettiler.

DERİ DOKUSUNA ZARAR VERMEYE BAŞLADI
Genç kadının yakalandığı koronavirüs, onda dünya genelinde ilk defa görülen bir yan etkiye neden oldu. Doktorlar ortalama 2 cm genişliğinde oluşan ülsere karşı yaptıkları test sonucunda yaranın koronavirüs yüzünden olduğunu keşfetti. Meydana gelen iltihaplanmanın deri dokusuna zarar verdiği ifade edilirken, genç kadının günlerce tuvaletini yapmakta zorlandığı belirtildi.

İLK BELGELENEN VAKA
Amerika’nın Colorado eyaletinde meydana gelen olayda bu durumun koronavirüs salgını kapsamında ilk defa meydana geldiği için, bu türde meydana gelen ilk vaka olarak kayıtlara geçti.

SEBEBİ ZAYIFLAMIŞ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Doktorları yaptığı açıklamaya göre koronavirüsün ülseri tam olarak nasıl etkilediklerini henüz bilmediklerini ancak, iltihaplanma ve yaralanmanın, zayıflamış bağışıklık sonunda meydana gelebileceği ifade edildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

güzelliğiyle mest etmişti... Devamı için tıklayın Coşkun Sabah’tan yıllar sonra gelen ihanet itirafı! 'Beni Tanju Çolak'la aldattı' Tatlıses Sevenleri Yasa Boğuldu Aslında macunun üzerinde bu uyarı da varmış. Ancak akıllarına bakmak gelmemiş. Doğrusu kimin aklına gelir ki.