| Ayşecik'e Deli Gibi Aşık Olan Küçük Dev Adam (Keloğlan'ın Cücesi )

1368 izlenme 11 Ekim 2021
Reklamlar
videolu haber

Bu hikaye, boyuna bakmadan her önüne gelene diklenen, sadece 9 filmde oynayıp tüm türkiyenin sevgilisi olan, 7 cücelerin en çapkını, keloğlanın can yoldaşı biriciğin yani aydın babaoğlu’nun hikayesi…
O doğduğunda takvimler 10 mayıs 1953’ü gösteriyordu. Zonguldak’ta açmıştı gözlerinini dünyaya. Hayat ona daha küçük yaşta acı yüzünü göstermişti. Boyu sadece 80 santime kadar gelebilmişti. Ama bu onun belkide hepimizin kalbine taht kurmasını sağlayacaktı yıllar sonra.
Babaoğlu başrollerini Zeynep değirmencioğlıu ve salih güneyin paylaştığı pamuk prenses ve yedi cüceler filmindeki cüecelerden biri olan keloğlanı canlandırarak başladı oyunculuk hayatına. Ayşeciğe aşık olverdi sonra. Hem de ayşeciğe aşık olan tek kişi o değildi. Aynı filmde neşeli cüceye hayat veren tayyar yıldız da gönlünü kaptırmıştı ayşeciğe. Bu olay öyle büyümüştü ki şöyle demişti aydın, Ayşecik’e deliler gibi aşığım, değil neşeli dünyanın en yakışıklı ve kuvvetli erkeği bile çıksa karşıma yine onu kimse elimden alamayacaktır. Boyumun ufaklığına bakmayın. Ummadık taş baş yarar. Neşeliye gelince aramıza rekabbet girdi. Onunlar bir olmamız artık imkansız. Elimden her an bit kaza çıkabilir. Evet o ufak boylu adam aşkına da sonuna kadar sahip çıkıyordu. Yiğitti mertti belki de hiç ummadığımız kadar.
Daha sonra biricik olup çıktı karşımıza. Keloğlanın can dostu oluverdi. Kısacık boyuyla oynarken devleşiyordu. Jest ve mimikleriyle önüne gelene posta koyuşuyla bir anda sevdirivermişti kendini. Keloğlan filmlerirnin bu kadar çok sevilmesinde büyük bir payı vardı aslında. Tabii Timuçin caymaz’ın da hakkını yiyemeyiz. Onun muhteşem seslendirmesi de bu karakterin bunca sevilmesinde çok etkil olmuştu.o ufak boylu adamdan çıkan ses karşımızda küçük bir külhanbeyi görmemizi sağlıyordu. kelime oyunları, bir nevi şiiri anımsatan diyaloglarını da es geçemeyiz elbet. Üstünden yıllar geçse de  asla unutulmayacak filmlerden olması rüştü asyalı ve aydın babaoğlunun mükemmel uyumu sayesindeydi. Keloğlan , keloğlan aramızda, keloğlan ile can kız, ben bir garip keloğlanım filmlerindeki rolüyle aydın Babaoğlu da hiçbir zaman unutulmayacak bir sima oldu. kimleri gerçek adını bilmez belki. O bizim için hep keloğlanın biriciği olarak kalacak ama… 
2. keloğlan filminden sonra Bicirik İş Başında filminde gangsterlerle mmücadele etti. Yıl 1971’di
1974 yılında yani 3. Keloğlan fiminden 2 yıl kadar sonra atını seven kovboy filminde izedik onu. Sadri alışık’ın red kiti canlandırdığı filmde aydın Babaoğlu dalto kardeşlerden birine hayat veriyordu. Film, Vahşi Batı’da bir kovboyun haydutlarla olan mücadelesini anlatıyordu. Karasakal hileyle Mersedes’in babasının malvarlığına el koyar ve ölümüne sebep olur. Bununla yetinmeyen Karasakal, Moruk’un çiftliğini de gasp etmeye çalışır. Diğer yandan Dalton kardeşler ise birçok soygun yaparak etrafa korku salarlar. Red Kit, tüm bu olayları çözmek üzere Teksas’ın Ölübol kasabasına gelir. Ancak olaylar hiç de onun beklediği gibi gerçekleşmez
Ve 1976 yılında ben bir garip keloğlanım filmiyle bu serinin sonuncusunu çekti.
1982 yılında tarifsiz bir acı yaşadı aydın babaoğlu. Filmelerdeki rol arkadaşı ve öz be öz abisi ayhan babaoğlunu kaybetti. Abisi daha gencecikti…ama her acı gibi bu  acı da küllenecekti. Aydın hayatına devam etmek zorundaydı. 

1984 yılında halk düşmanı filminde oynadı. 1986 yılında yönetmenliğni natuk baytan’ın üstlendiği trt’de yayınlanan duvardaki kan adlı dizide kabadayı karakterine hayat verdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BAKIN O KİŞİ KİMMİŞ > "Bir Huzurevi Köşesinde Acı ve Yoksulluk İçinde Son Bulan Bir Hayat" Bahçeli bakın ne yaptı Adam 48 yıl önceki ilkokul öğretmenini parkta görünce, utanarak yanına yaklaşıp "hocam beni tanıdınız mı?" dedi.