DOKTORLAR UYARIYOR! Karaciğerin Zehir Dolu Olduğunu Gösteren İşaretler

1729 izlenme 19 Ekim 2021
Reklamlar
videolu haber

Karaciğer vücudumuzun en çalışkan organlarından bir tanesidir. Karaciğeri vücudunuzda etkili bir toksin sökücü olarak kabul edebilirsiniz. Vücudunuz için bu kadar önemli olan bir organa iyi bakmak istemez misiniz? Günlük hayatınızda sıklıkla karşılaştığınız bazı durumlar karaciğerinizin toksinlerle dolu olduğuna işaret ediyor olabilir.

Karaciğer yediklerinizi vücudunuzun kullanabileceği besinler haline getirir, kan pıhtılaştırıcı faktörleri, enzimleri ve diğer proteinleri üretir, Demir, vitamin ve enerji kaynaklarını depolar, vücudunuza zararlı olabilecek ilaç ve alkol gibi toksik maddeleri temizler. Vücudunuz için bu kadar önemli olan bir organa nankör bir arkadaşlık etmek istemezsiniz değil mi? Cevabınız evetse karaciğerinizin verdiği işaretlere mutlaka kulak vermenizi tavsiye ediyoruz. 


Karaciğerin olduğu bölgede ağrı
Karnınızın sağ üst bölgesinde ağrılı hissetmek, karaciğerinizin sorun yaşayabileceğinin bir işaretidir. Genellikle, durağan bir acıdır. Karaciğer yediklerinizi, vücudunuzun kullanabileceği besinler haline getirmesinin yanı sıra,  atıkları filtrelemeye ve vücudun atıkları filtrelemesine yardımcı olmak olduğunu unutmayın. Karaciğeriniz bir hastalıktan etkilendiğinde, etkili bir şekilde çalışamaz, acı çeker ve vücut toksisite belirtileri gönderir.

Bacak ve ayak bileğinde meydana gelen şişme
Sorunu görmezden geldiğinizde, zavallı karaciğeriniz skar dokusu oluşturma pahasına kendini onarmaya çalışır. Skar dokusu ne kadar fazla olursa karaciğerin çalışması o kadar zorlaşır ve bu da portal hipertansiyona yol açar. Son olarak bacaklarda ödem meydana gelir. İyi haber ise ödemin ağrısız meydana gelmesidir. Ödem her iki bacağı ve baldırları etkileyebilmektedir. 

Kilo almak
Hormon işlev bozukluğundan kaynaklanmayan kilo alımı yaşıyorsanız, karaciğer fonksiyonu bozukluğunuz için doktorunuzla tartışmak isteyebilirsiniz.

Karaciğer gelen tüm toksinlerle (alkol, yapay tatlandırıcılar, yüksek yağlı diyet, bazı ilaçlar vb.) Başa çıkamaz. Karaciğerin bulabildiği tek şey süzülmemiş toksinleri yağ hücrelerinde depolamak. Bu karışıklık meydana geldiğinde, vücudunuzun çok çalışan karaciğeri temizlemesine yardımcı olmadıkça kilo vermenize izin vermez.

Göz sararması
Bir insanın gözleri veya derisi sararmaya başladığında, bilim bu durumu sarılık olarak adlandırılır . sarılık çoğu zaman hastalık değil vücudunuzda meydana gelen bir işlevsizliğin belirtisidir. Normalde, sarılık hastalıklı bir karaciğer sistemi çok fazla bilirubin biriktirdiğinde ortaya çıkar.

 Karaciğerdeki ölü kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasıyla vücudunuzda sararmalar meydana gelir.


Kronik yorgunluk
Kronik yorgunluk sendromu uzun süreli grip benzeri hastalıklara benzer. Tanım olarak, kronik yorgunluk teşhisi konmadan önce belirtileri en az 6 ay boyunca deneyimlemelisiniz. Bunun arkasındaki nedeni karaciğerin zehirlenmesidir.  

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Millet İttifakında Büyük Kriz! İyi Parti ayrılacak 111 yaşındaki Dexter Kruger her gün yediği yemeği açıkladı. Siz çöpe atıyorsunuz o sabah akşam yiyor Yok artık daha neler! >> Ada