Home
02 Şubat 2022 ( 995 izlenme )
Reklamlar

erken seçim tarihi

AK PARTİ VE MHP ERKEN SEÇİM KONUSUNDA ANLAŞTI İŞTE SEÇİM TARİHİ! – Seçim tarihi hakkında k’ritik ilerleme! AK Parti ve MHP anlaştı. Seçim tarihi hakkında k’ritik ilerleme! Muhalefette Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan sıklıkla erken seçim açılaması yapsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli tercihlerin 2023 Haziran ayında olacağını her defasında geneliyor. Aday ve erken seçim m’ünakaşaları devam eder iken, seçim yasalarında farklılıkların yolda bulunduğu meydana çıktı. AK Parti ve MHP maddelerde uzlaştı, Meclis’e geleceği tarih belli oldu.



Eğer yasa TBMM’de kabul edilirse o tarihten itibaren 1 sene içerisinde erken seçim olamayacağı ve seçim barajında birtakım farklılıklar uygulanacağı vurgulanıyor. Erken seçim m’ünakaşaları devam eder iken, AK Parti ve MHP’nin yeni seçim yasası için uzlaştığı ve yasa önerisinin Şubat ayında Meclis’te olacağı ifade edildi. Hürriyet yazarı
Abdulkadir Selvi seçim tarihine ve yeni seçim yasasına dair kaleme aldığı makalede sansasyonel
detaylara yer verdi.



 

İşte o yazı: CHP’nin, “Geliyor gelmekte olan” diye bir sloganı var ya, tercihlerin ne vakit uygulanacağı
mevzusu ile alakalı mühim bir gösterge geliyor. Her ne kadar Kılıçdaroğlu eylül ayında erken seçime gidileceği ön görüsünde bulunduysa da iktidar kanadında diğer bir hazırlık söz mevzusu. Biliyorsunuz Anayasa’nın 67. maddesinde, “Seçim yasalarında uygulanan farklılıklar, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir sene içerisinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz” deniliyor.



O amaçla seçim yasası ile alakalı olarak şimdi vereceğim verileri önünüze 2023 senesinin takvimini koyarak değerlendirirseniz sevinirim. Çünkü AK Parti ile MHP’nin üstünde uyuşmaya ulaştığı seçim ve siyasi partiler yasasında farklılık öngören yasa öneriyi, şubat ayında Meclis’e sunuluyor. Bu demektir ki seçim yasasındaki farklılıklar ne vakit Meclis’ten geçerse o tarihten itibaren 1 sene içerisinde erken seçim yok. Seçim yasasındaki farklılık Meclis’ten şubat veya mart ayında geçti diyelim. Anayasa’ya göre 2023 senesinin şubat veya mart ayına kadar yeni yasayla erken seçim yapılamaz demektir. Tabii ondan sonra haziran ayına 3 veya 4 ay kalıyor. 3 ay için de erken seçime gidilmez.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tarlanın yanındaki ağacın altında eski ayakkabı bir de şimdi bakın... Devamı için tıklayın Horlamaya Ne İyi Gelir....≥≥≥ Bilmediğimiz ne faydalar varmış >>>>