İnsanlar Sağlığına Ne Yaptığını Bilmeden Limon Kullanıyorlar. Limonun Size Yaptığı 10 Şey:

21048 izlenme 08 Mart 2021
Reklamlar
videolu haber video aşagıdadır

Limon, yemekten salatalığa kadar birçok alanda kullandığımız sebzelerdir ve bu nedenle de limonun faydaları yoğun olarak araştırılmaktadır. Peki, limonun faydaları nelerdir ve hangi rahatsızlıklara iyi gelir? Limonlar, C vitamini, B-kompleks vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve lif gibi besinleri içermektedir. Limonlar, elma veya üzümden daha fazla potasyum içerirler! Hem besin değeri açısından hem de cilde iyi gelmesi bakımından limonun birçok faydası bulunmaktadır. İşte, limonun faydaları nelerdir sorusunun yanıtı ve bu mucize sebze hakkında detaylar…

Limon denildiğinde akla ilk gelen ekşi bir sebzedir ancak limonun faydaları saymakla bitmez. Mutfakların vazgeçilmezi olan limonlar, mucize besinlerdir. Limon (Citrus limon) dünya çapında popüler bir sebzedir ve yemek pişirmede, içecek yapımında, temizlikte ve daha fazlasında kullanılır. Kabuğundan içine kadar her kısmı kullanılabilir ve tadını çıkarabilirsiniz. Peki, limonun faydaları nelerdir? Haberimizde, limonun faydaları ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır.

LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

C vitamini bağışıklık sistemimizin en önemli yapı taşlarından birisidir. Sisteminizdeki C vitamini seviyesi, stresli olduğunuzda düşecek ilk şeylerden biridir, bu nedenle uzmanlar özellikle stresli günlerde ekstra C vitamini kullanmayı önerir.

2. Limonlar mükemmel potasyum kaynağıdır

Daha önce de belirtildiği gibi, limonlar beyin ve sinir fonksiyonlarının yanı sıra kalp sağlığı için iyi olan potasyum bakımından yüksektir.


3. Sindirime yardımcı olur

Limon suyu sadece sindirim sistemindeki toksinleri gevşeterek sağlıklı sindirimi teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda mide ekşimesi, geğirme ve şişkinlik gibi hazımsızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.

4. Vücudu temizler

Enzim fonksiyonunu geliştirerek, karaciğerinizi uyararak vücudunuzdaki toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

5. Nefesinizi tazeleyin

Limon, diş ağrısını ve diş eti iltihabını hafifletmeye yardımcı olur. Sitrik asit diş minesini aşındırabilir, limon suyu içtikten sonra dişlerinizi fırçalamaya devam edebilir veya içmeden önce dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.


6. Limon cilde faydalıdır

Limon suyundaki antioksidanlar sadece lekeleri değil aynı zamanda kırışıklıkları da azaltmaya yardımcı olur!

Ayrıca limon, yara izlerine ve yaşlılık lekelerine de uygulanabilir. Kanınızı toksinlerden arındırdığı için cildinizin parlaklığını koruyacaktır.

7. Kilo vermenize yardımcı olun

Limonlar, tokluk hissi uyandırmaya yardımcı olan pektin lifi içerir.

8. İnflamasyonu azaltır

Limon suyunu düzenli olarak içerseniz, hastalık durumlarının meydana geldiği vücudunuzdaki asitliği azaltır.

Limon tüketmek, enflamasyonun ana sebeplerinden birisi olan eklemlerinizdeki ürik asidi giderir.



Limon suyu taze, konserve, konsantre, dondurulmuş, susuz ve toz halinde satılmaktadır. Genellikle limonata, meşrubat, kokteyl ve çay gibi içeceklerde kullanılır. Ayrıca tart, turta, pişmiş bar, kek, kurabiye, krema, puding, şerbet, şeker ve reçellerde de kullanılabilir.

Limon suyu da bazen farmasötik ürünlere dahil edilir. Hem aroma maddesi hem de fonksiyonel bir bileşen olarak kullanılır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Huzur doldum resmen ya, ne güzel resimler varmış öyle acılarla dolu er.tık yıldız Ne hale gelmiş öyle >> Bu dizide bir şey var, 'kartopu' bile erimiş yumuşamış bir şey olmuş .