Home
04 Nisan 2021 ( 2181 izlenme )
Reklamlar

Karbonatın Ayaklardaki Mucizevi Etkisi

Nasır tedavisi yapılmazsa insanların yaşantılarında çeşitli olumsuzluklara neden olur. Estetik açıdan da kötü gözükmesi insanları nasır nasıl geçer sorusuna itmektedir. Sinir uçlarına baskı yapmakta ve düzenli olarak ağrıya neden olmaktadır. Merak etmeyin burada uzun süre bu sıkıntıyı çekenlere derman olacak bitkisel çözümü bulacaksınız.

İçindekiler
1 Nasır Nedir? Nasır nasıl geçer?
2 Nasır Oluşmasına Neden Olan Etkenler
2.1 Nasır Belirtileri Nelerdir?
2.2 Nasır Türleri Nelerdir?
2.3 Nasır ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
3 Nasır Tedavisi için Doğal Yöntemler Nelerdir?
4 Nasırlı bölgeye nasır bandı işe yarar mı?
Nasır Nedir? Nasır nasıl geçer?
Çok kısa olarak nasırın tanımı deri sertleşmesidir. Derinin kendini savunmak amacı ile yaptığı deri içinde katmanlarını arttırması ile meydana gelmektedir. Genellikle ellerde ve ayaklarda ortaya çıkar. Sürtünme veya baskı sebebi ile ciltte meydana gelen tahriş neticesinde derinin korunma amaçlı sertleşmesi olarak görülen nasır ellerde, ayaklarda veya vücutta tekrarlanan sürtünmenin olduğu herhangi bir kısımda meydana gelmektedir. Ayak için en büyük nedenlerden biri olarak ayakkabı gösterilebilir. Aslında önemsiz bir sorun gibi görünen nasırın tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu problemle karşılaşan pek çok kişi, yaşantılarının zorlaştığını ifade etmektedir. Peki nasır oluşumundaki başlıca etkenler nelerdir?

nasır tedavisi
nasır tedavisi
Nasır Oluşmasına Neden Olan Etkenler

 
Nasırın oluşmasına neden olan birçok etken bulunmaktadır. Bu etkenleri şu şekilde sıralamak mümkündür:      

Dar ve sıkı ayakkabı kullanımı, 
Ayak yapısının kemikli bir görüntü sergilemesi,
Hatalı yürüme ve basma hareketleri,
Ayak parmaklarında meydana gelen deformasyonlar,
Ayak yapısına aykırı olan yüksek topuklu ayakkabılar,
Bu etkenlerin her biri, nasıra sebep etkenler olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok insan, özellikle nasır belirtileri konusunda daha çok bilgi sahibi olmak istemektedir. Peki nasır belirtileri nelerdir?

Nasır Belirtileri Nelerdir?
Pek çok insanın hayatını olumsuz bir şekilde etkileyen nasırların, birçok belirtisi özellikle ayakkabı içinde aynı zamanda gece evdeyken dahi olur. Nasırların belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

Nasırın olduğu bölgede meydana gelen keskin acı olur,
Ağrı ile birlikte oluşan kalınlaşma,
Zamanla derin ağrı

Bu belirtiler, nasırlı bölgede oluşmakta ve insanların yaşantılarında çeşitli olumsuzluklar meydana getirmektedir. Genellikle hafif nasırlarda ağrı şiddeti oldukça azdır fakat nasırın yoğunlaşması, ağrının sürekli olmasına neden olduğu için kişiler pek çok problem yaşamaktadır. İnanın bu ağrıyı çeken kişiler nasır nasıl geçer diye eşe dosta sormaya başlar. Bu nedenle nasır tedavi edilmesi gereken rahatsızlıklardan bir tanesi olarak görünmektedir.

nasır tedavisi
nasır tedavisi
Nasır Türleri Nelerdir?
Bilindiği üzere vücudun pek çok bölgesinde oluşma ihtimali vardır. Peki nasır türleri nelerdir?

Yumuşak Dokulu Nasır: En fazla karşılaşılan nasır türü olarak görülmektedir. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarda da görülebilen bu tür, genellikle ayak parmaklarının arasında oluşur. Ayak parmakları arasında oluşan nasırlardan kurtulmak için bu kısma düzenli aralıklarla krem ve bitkisel özlü karışımların sürülmesi oldukça önemlidir.
Sert Dokulu Nasır: Ayakların her bölgesinde görülebilen sert dokulu nasır, iyileşme konusunda uzun bir süreye ihtiyaç duymaktadır.
Tohum Nasırı: Geçmesi en zor olan bu tür, kişinin çok fazla ağrı yaşamasına sebep olmaktadır. Küçük ayakkabılar giymek, yanlış basmak gibi sebeplerden meydana gelmekte ve kişilerin çeşitli sıkıntılar ile baş başa kalmasına neden olmaktadır.
Nasır ile İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Birçok nasır türü bulunmakta. Bazı nasırlar kişilerin çok fazla acı duymamasını sağlar. Bu tür nasırlar, kişiler için çok mühim değildir. Fakat her nasır için bunu söylemek mümkün değildir. Tohum nasırı olarak bilinen nasır türü, kişilerin çok fazla ağrı yaşamasına sebep olmaktadır ve tedavi edilmesi oldukça kritik bir öneme sahiptir. Peki nasır ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Nasırlar, vücudun baskı ve sürtünmeye karşı meydana getirdiği doğal bir cevap olarak görülmektedir. Genellikle ayağa uygun olmayan ayakkabı nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Ayakkabı seçimi çok önemlidir. Fakat başka sebepler de bulunmakta, bu sebeplerden ötürü de nasır meydana gelmektedir.
Genel olarak ayaklarda çıkan nasırlar, aynı aletlerin uzun süreli kullanımında ötürü ellerde de meydana gelebilmektedir.
Ayak tabanlarında oluşan nasırlar, keratin merkezinde oluşan şişkinliklerdir ve üstüne basıldığı an kişiye oldukça fazla acı hissi vermektedir.
Nasır tedavisi için çeşitli doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler dahilinde nasırın iyileşmesi mümkündür.

Nasır Tedavisi için Doğal Yöntemler Nelerdir?

 
Nasır için kesin çözüm nedir? Ayak altında Nasıra ne iyi gelir? İnsanların çeşitli derecelerde acı duymasına neden olan nasırların birçok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden ötürü oluşan nasırlar, kişinin sosyal yaşantısını etkilemekte olduğu için tedavi edilmesi gerekmektedir. Nasır nasıl geçer? Tedavi yöntemleri.

Beyaz Sirke
Asit oranı bakımından diğer sirkelerden bir adım önde yer almaktadır. Nasıra doğal bir yöntem beyaz sirke, üçe bir oranında sulandırılmalı ve nasırlı bölge sirke içerisinde bekletilmelidir. Daha sonra nasırlı bölge törpülenir.

Karbonat
Nasır tedavisinde doğal yöntemlerden bir tanesi olan karbonat, peeling etkisi yaratmaktadır; bu nedenle oldukça etkili olduğunu söylemek mümkündür. Karbonat, nasırın tedavisinde iki farklı yolla kullanılabilmektedir. Nasırın bulunduğu bölge bir süre karbonatlı suda bekletilir. Ardından bu bölge üzerinde törpüleme işlemi yapılır. Daha sonra nasıra durulama işlemi yapılır. Karbonatın tedavideki ilk kullanımı bu şekildedir. İkinci yöntemde ise nasıra, karbonat ile ovularak masaj yapılmasıdır. Bu işlem ile birlikte ölü deriler aşınma yöntemi ile uzaklaştırılmış olacaktır.

İncir

 
Nasır tedavisinde ön plana çıkan incir, sütü yardımı ile vücutta meydana gelen siğillerin tedavisinde kullanılmaktadır. Tam olarak olgunlaşmamış bir incir dalından koparıldığında, incirin koparıldığı noktada bir süt ortaya çıkmaktadır. Bu sütün nasırın bulunduğu alana damlatılması gerekmektedir. Bir süre sonra bu süt, nasırın olduğu bölgenin yumuşamasını sağlayacaktır. Geçene kadar incir sütü tedavisi kullanılabilmektedir.

Soğan
Nasır tedavilerinden bir tanesi de soğan olarak karşımıza çıkmaktadır. Gündelik hayatta soğanın pek çok faydası bulunmaktadır. Nasır tedavisi için de oldukça önemli olan soğan, bir kısım tarafından kullanılmaktadır. Cildin yenilenmesine yardımcı olan soğan, ezilmeli ve ardından nasırlı alana konulup üzeri kapatılmalıdır. Bu şekilde bir gece kadar bekletilip sonrasında nasırın olduğu bölge yıkanmalıdır.

Zeytinyağı
Birçok insan zeytinyağını yemeklerde kullanmakta ve bu sayede sağlıklı bir beslenme hayatına sahip olmaktadır. Nasır tedavisinde de etkili olan zeytinyağı, E vitamini bakımından oldukça zengindir, bu nedenle kişi sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kişi duştan sonra nasırlı alana zeytinyağı sürmeli ve bu bölgeyi güzelce ovmalıdır. Bir süre bekledikten sonra nasırlı bölgenin yumuşadığı fark edilecektir.

Ananas

Nasır tedavisinde etkili olan ananas, bir kısım insan tarafından kullanılmaktadır. Ananası kabuğunu nasırlı bölgeye koyun ve bağlayarak sabaha kadar bekleyin. Tedavi gerçekleşene kadar bu işlem tekrarlanabilmektedir.

Papatya
İnsanın sakinleşmesini sağlayan papatya nasır tedavisi için de kullanılabilmektedir. Bunun için kuru papatya, limon suyu ve sarımsağın karıştırılması gerekmektedir. Bu karışım nasırın bulunduğu bölgeye uygulanması ve ardından 20 dakika beklenilmesi gerekmektedir. 20 dakika sonrasında ise nasırlı bölgede durulama işlemi yapılmalıdır. Durulama işleminde kullanılacak suyun ılık olması gerekmektedir. Bu yöntem sayesinde ölü deri atılacak ve nasırlı alanı yumuşayacaktır.

Muz
Özellikle çocukların severek tükettiği meyvelerden bir tanesi muz, nasırdan etkilenmiş alanın tedavisinde de oldukça etkilidir. Muz kabuğunun nasırın bulunduğu alana konulması gerekmektedir. Muz nasırlı bölgeye koyulup çorap giyilmeli ve bir gece bu şekilde beklenmelidir. Bu yöntemi yumuşayana kadar uygulayabilirsiniz.

Yukarıda yer alan yöntemlerden her biri nasır tedavisi için kullanılan doğal yöntemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemler kullanılarak nasırın yumuşaması sağlanmakta, böylelikle kişi rahat bir yaşantı sürmektedir. Bu yöntemler düzenli olarak kullanıldığında nasır yumuşayacaktır. Bu yöntemlerin düzenli bir şekilde uygulanması oldukça kritik bir öneme sahiptir.

Nasırlı bölgeye nasır bandı işe yarar mı?
Nasır nasıl geçer? Eczanelerde satılan nasır bantları hiç şüphesiz çok etkilidir. Yara bandına benzer ve genellikle cilt içine nasırlı alanın üzerinde 3 gün yapıştırılmış şekilde bekletilmesi gerekir. 3 gün bekledikten sonra çıkartıldığında bölge yumuşar ve nasır düşer. Daha fazla bitkisel tedavi içinde nasır tedavisinde domates yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca evde hazırlayabileceğiniz pratik bilgiler için sitemize abone ol tuşuna basabilirsiniz

Kaynak: webmd / medicinenet

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diz ve eklem ağrılarını 3 günde kesen karışım Beş Günde Diz ve Eklem Ağrılarını Söküp Attı Detaylar >>> ENES KARA’NIN ANNESİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU SEMRA KAYNANA'NIN BAHTSIZ GELİNİ SİNEM'İN SON HALİNİ GÖRENLER ŞAŞIP KALIYOR>>>> EŞLER O GÖREVDEN KAÇINIRSA NELER OLUR?