Home
19 Ocak 2022 ( 406 izlenme )
Reklamlar

Kıyamet Varyantı Uyarısı... Pandeminin Sonu Gelecek mi

Her geçen gün yeni bir varyant ile karşımıza çıkan koronavirüsle ilgili ABD'de açıklama geldi. Salgın konusunda ülkenin en yetkili ismi olarak gösterilen Dr. Anthony Fauci daha tehlikeli yeni varyantların ortaya çıkabileceğini belirtti
PANDEMİNİN SONU MU?
Omicron dünyanın dört bir yanında vaka sayılarının hızla artmasına neden oluyor.

İlk defa Güney Afrika'da görülen virüs önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olmasına rağmen daha az ölümcül olduğunu gösteren pek çok çalışma bulunuyor.


Haliyle pek çok kişi 'Omicron salgının sonunu mu getirecek' sorusunu soruyor. Bu soruya yanıt dünyanın pandemi ile birlikte tanıdığı Dr. Anthony Fauci'den geldi.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü ve ABD Başkanı Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı olarak görev yapan Fauci, Omicron'un pandeminin sonu anlamına gelmediğinin altını çizdi.

FAUCI KISMEN HAKLI ÇIKTI
Davos kapsamında düzenlenen sanal etkinlikte konuşan Fauci, enfeksiyon yoluyla bağışıklığın sanıldığı kadar etkili olmayabileceğini söyledi.

Omicron ortaya çıkmadan aylar önce Fauci, aşılardan kaçmakla daha yetenekli bir varyant ile karşılaşabileceğimiz konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Omicron'un ortaya çıkması ile Fauci kısmen haklı çıktı. Zira 2 doz aşının eskisi kadar koruma sağlamadığının ortaya çıkmasının ardından pek çok ülke Omicron ile mücadele kapsamında 3. ve 4. doz aşı kararı aldı.

KIYAMET GÜNÜ VARYANTI

Salgın konusunda ülkenin en yetkili ismi olarak gösterilen Fauci ayrıca bağışıklıktan kaçabilecek başka bir varyantın ortaya çıkma olasılığının yüksek olduğu konusunda uyardı

Bilim dünyasının 'Kıyamet Günü varyantı' olarak adlandırdığı bu durum sagında karşımıza çıkabilecek en kötü senaryo olarak lanse ediliyor. Zira böyle bir varyantın aşıları etkisiz hale getirebileceği belirtiliyor.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yüksek maaş zammı bekleyen emekliye kötü haber “Zeynep Kamil” Hastanesinin Aşk Dolu Öyküsü… doktor beye sorarlar... Devamı için tıklayın Bu genç adamı tanıdınızmı şimdi Türkiye tanıyor