Home
02 Ocak 2022 ( 1510 izlenme )
Reklamlar

Yüksek maaş zammı bekleyen emekliye kötü haber

Emekliler üst üste yapılan açıklamalarla yüksek zam beklentisine girdi. En düşük emekli maaşının 3 bin lirayı aşacağı konuşuluyordu… Ancak kulislere sızan son bilgi emeklilerin canını sıkacak türden… Her emekliye seyyanen zam yok, zam oranı da beklentilerin çok altında…


Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 3 Ocak günü açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarında ve hükümetin buna göre emekli allıklarına yapacağı zamlarda… Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar kanadından gelen açıklamalar emeklilerin zam beklentisini yükseltmişti. Ancak kulislere sızan son bilgi emeklileri hayal kırıklığına uğratacak cinsten… Kulislere sızan son bilgiye göre tüm emeklilere enflasyon farkının dışında ekstra bir zam yok… Sadece bir kısım emekliye ekstra zam yapılacak. İşte Milliyet Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’in köşesine yansıyan o can sıkıcı kulis bilgileri


3 Ocak Pazartesi günü açıklanıyor Pazartesi günü açıklanacak enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamda belirleyici olacak. Bu yılın ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSK ve BağKur emeklilerinin zam oranı olacak. Yine bu 6 aylık enflasyonun yüzde 3’ü aşan kısmı da memur ve emeklisinin enflasyon farkını ortaya koyacak.
En düşük aylık 2 bin lira olacak beklentisi SSK, BağKur emeklilerinin aylık enflasyon zammının enflasyon farkı ile birlikte yüzde 15 civarında olması bekleniyor. Bu artışa ilaveten ekstra iyileştirme için çalışmalar sürüyordu. Buna göre en düşük emekli aylığına en düşük emekli aylığına bin 427 lira seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli aylığının 3 bin ila 3 bin 500 liraya kadar çıkartılması için çalışıldığı ifade ediliyordu.


Emekliyi hayal kırıklığına uğratacak haberi verdi Ancak bugün Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin’den emeklilerin zam beklentilerinin üzerine hayal kırıklığı oluşturacak bir kulis geldi. Şahin, bugünkü yazısının son bölümünde, SSK ve BağKur emeklilerine yapılacak zamla ilgili şunları yazdı:

“Ve SSK, BağKur emeklileri… Bu gruptaki emekliler ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kez zam alıyor. Zam oranları bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranına göre belirleniyor. SSK ve BağKur emeklilerinin 2021’in ilk altı ayındaki enflasyona göre yüzde 12 civarında bir zam alması kesin görünüyor.”

2 bin liranın altında alan emekliye seyyanen 500 lira zam “2022’nin 3 Ocak günü açıklanacak altı aylık enflasyona göre bu oranın daha da artması bekleniyor. Bu zamlar dışında maaşı 2.000 liraya kadar olan emeklilere ayrıca seyyanen 500 lira zam yapılacak.”
Maaşı 2 bin liranın üzerindeki emekli hayal kırıklığı yaşayacak Bu iddia doğruysa 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alan birçok emekli büyük hayal kırıklığına uğrayacak. Aralık ayı enflasyonu yüzde 13 bile olsa mesela 2 bin üzeri alacak olan emeklilerin alacağı zam 500 lira olacak ve maaşlar asgari ücretin çok altında kalacak

Asgari ücret artacak Enflasyon rakamları memurların ve emeklilerin zamlarını doğrudan etkilerken asgari ücret rakamlarının belirlenmesinde de önemli bir rol oynuyor. Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplanarak 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücreti belirleyecek.

Ancak emeklilerin gerçek hayat pahalılığı karşısında daha fazla mağduriyet yaşamamaları için TÜFE yüzde 14 gerçekleşse bile bu zammın yüzde 50.51’lik zamma tamamlanacak şekilde yükseltilebileceği de ifade ediliyor.




Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cukur'un Timsal Celil'i trans birey olduğunu açıklamıştı. Şimdi ise yeni bir karar aldı ve son halini paylaştı. Gören tanıyamadı.. YENİ HALİ =>> REHA YURDAKUL "Kemal Sunal olmasaydı aç kalırdım" Ateist Olan Türk Ünlüler! Kimler Yok Ki? Çok Şaşıracaksınız...(28 Ünlü) Büyüdü... Türkiye'nin en güzeli oldu!