Yeşilçam yıldızı Filiz Akın’ın sağlık durumunda yeni gelişme! Detaylar YORUMDA

72 izlenme 02 Ağustos 2024
Reklamlar
İşte Detaylar... Yeşilçam yıldızı Filiz Akın kulağındaki tümör nedeniyle tedavisine devam ediyor. Usta sanatçının sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Doktorundan Filiz Akın'a yasak geldi. Türk sinemasının dört büyük kadın oyuncusundan biri olan Filiz Akın, son dönemlerde sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Filiz Akın'a doktorları tarafından yeni bir yasak getirildi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Filiz Akın, "Öyle sıcak ki gözümü açamıyorum. Doktorum henüz denize girmeme izin vermedi. Son ilaç bitince eşimin nezaretinde girebilirim İnşallah!..." yazdı. Türk sinemasının büyük oyuncuları arasında yer alan Filiz Akın, uzunca bir süredir kulağındaki tümör nedeniyle tedavi görüyordu.

IBRETLIK 

Birgün bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken hayvan saatlerce anırır ve en sonunda çiftçi hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyununda zaten kapanması gerektiğini düşünür ve

Bir hal çaresi düşünürken bir koşu gidip köylüleri yardıma çağırmak gelmiş aklına. Ne yapsak, ne etsek de şu eşeği kuyudan çıkarsak derken, bakmışlar ki hayvan zaten y-aralı, belki de k-ırık ç-ıkığı da var, çok a-cı çektiği de belli, artık kurtarılsa da işe yaramaz düşüncesiyle çıkarmaktan vazgeçmişler ve üzerini toprakla doldurmaya karar vermişler. Herkes eline geçirebildiği ne varsa başlamışlar kuyuyu toprakla doldurmaya..Zavallı hayvan, üzerine gelen toprakları her seferinde silkinerek üzerinden atmış. Onlar yukarıdan atmış, eşek silkelenerek her defasında toprağı altına almış. Derken, ayaklarının altına aldığı toprak sayesinde her defasında biraz daha yükselmiş ve giderek yukarıya çıkmaya başlamış eşek..Köylüler de şaşırmışlar hayvanın giderek yükselmesine. Onlar atmış eşek yükselmiş derken neticede hayvan yukarıya çıkmayı başarmış.
Hayat, bazen bizim de üzerimize abanır. Üstümüzü toz toprakla örtmeye çalışanlar çok olur. Bunlarla baş etmenin tek yolu sızlanmak değil, düşünüp silkinmek ve kurtulmaktır. Aydınlığa bir adım daha yaklaşmaktır. Kör kuyuda olsak bile!

Peygamber Efendimiz (sav)’in tavşan etini yemediği biliniyor. Dolayısıyla Rasulullah Efendimiz tavşan etini yemeyi reddettiği için bizim de Tavşan eti yememiz helal midir yoksa haram mıdır?

Arkadaşlar, Tavşan sevimli bir hayvan olmakla beraber fizyolojik ve biyolojik yapısıyla da garip bir canlıdır. Şöyle ki, Tavşanın kafası kedi kafasına, kulakları eşek kulağına, burnu fareye, bıyıkları kediye, arka ayakları köpek ayaklarına, ön ayakları kedi ayaklarına ve kuyruğu da domuz kuyruğuna benzemektedir.
Yani dinimizde yenmesi haram olan neredeyse bütün hayvanların izleri (alametleri) bu hayvanda vardır. Zira tavşan etine mekruh diyenler bu bilgileri de dikkate alarak yola çıkmaktadır.Şiiler ve Aleviler de tavşan etini yemezler. Bunun sebebi ise tavşanın tıpkım insanlar gibi hayız (adet) görmesi ve Resulullah (sav) Efendimizin tavşan etini yememiş olmasıdır. Öncelikle Resulullah Efendimizin tavşan etini yememesi onu haram kılmaz. Zira o, soğan ve sarımsak da yemezdi. Bunları mescide gideceği zaman kötü kokup insanları rahatsız etmemek için yememiş ve ümmetini de bu hususta uyarmıştır

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Edirne'de bir aileden 4 kisiyi katletmişti. Sebep altın olarak gösterilmişti. Neden yaptığı ve ırada yaşananlar ortaya çıktı. Tek sebebi varmış. Yazık gerçekten! AYRINTILAR>> FETÖ’nün ‘Maceracı’sı Murat Yeni’nin sonu kötü oldu! Abdurrahman Dilipak, sal’gından dahi Elon Musktan 1453