Home
15 Ağustos 2021 ( 3575 izlenme )
Reklamlar

Sakın Marketlerden Alıp Tüketmeyin Ölüm Saçıyor

Organik elma sirkesi yapımı Organik Elma Sirkesi Tarifi Malzemeleri: 2 adet elmanın kabuğu 750 ml temiz içme suyu ( 1 litreden biraz az ) Bir çay kaşığı şeker Bir çay kaşığı tuz 1 lt’lik cam kavanoz Elmaların kabukları biraz kalınca soyulur ve kavanozun içine bırakılır. Kaynak: Markettekiler Ölüm Saçıyor! Kendiniz Evde Yapın! İşte Tarifi Daha sonra su, şeker ve tuz eklenerek kavanozun ağzı kapatılır. Bir süre şeker ve tuz eriyinceye kadar çalkalanır. 10 gün ışık almayan karanlık bir yerde bekletilir. Kaynak: Markettekiler Ölüm Saçıyor! Kendiniz Evde Yapın! İşte Tarifi



Evde organik elma sirkesi yapımı için püf noktaları: Temiz içme suyu şart Karanlık ve kuytu bir yer olmasına özen gösterin Ara ara kavanozu karıştırın ve açıp kontrol edin. ( Elma sirkesi yapımı ne kadar basit! Elma kabuğu çöp değildir ) Kaynak: Markettekiler Ölüm Saçıyor! Kendiniz Evde Yapın! İşte Tarifi Alıntı:


Organik Elma Sirkesi Faydaları
Organik elma sirkesi, doğal sağlık adına rağbet gören günümüzdeki en popüler sirke çeşididir. Faydaları araştırmalarla ve bilimsel kanıtlarla sağlanmış çok sayıda da şifası vardır. Organik Elma Sirkesinin şifaları arasında kilo vermeyi destekleme ve hızlandırma, kolestrolü düşürme, enfeksiyonlarla mücadele etme, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının belirtilerini de azaltma gibi çok faydalı katkıları örnek gösterilebilir. Doğal Fermente İçimlik Elma Sirkesi, çorba kaşığı başına sadece 3 kalor içermektedir ve içerisinde çok vitamin yoktur, az miktarda potasyum bulunur. Gerçek, kaliteli bir doğal organik elma sirkesi içeriğinde amino asitlerle birlikte antioksidan makddeler de bulunmaktadır. Fermente İçimlik Elma sirkesi boğaz ağrısını da iyileştirme konusunda bir numaradadır. Ek olarak da ateş düşürme, yara temizliği, saç bakımı gibi farklı alanlarda da kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.


Doğal Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
Doğal Elma Sirkesini kendi evinizde siz de çok rahat yapabilirsiniz. Elma sirkesi yapımı iki aşamadan oluşmaktadır. İlk süreç elmaların mayalanmaya sürecidir.  Mayalanma sürecinde elmanın içinde bulunan şekerler fermente olarak alkole dönüşür. İkinci aşamasında da  elde edilen alkol çözeltisine bakteriler eklenmeye başlar. Bu bakteriler de fermentasyon sağlayarak alkol çözeltisini elma sirkesinin temel bileşiği olan asetik asit ve diğer şeker asitlerine dönüştürür.

Doğal elma sirkesine bulanık görünüm veren sirke anası olarak adlandırılan protein, enzim ve yararlı bakterileri de içerisinde barındıran bir karışımı içerir. Sirke anası, ayrıca sirkenin fermantasyon sürecinde kullanılan mayadır.

Sirke Yapım Aşamaları
Evde sirke yapmak için istediğiniz kadar elma kullanabilirsiniz. Özellikle kış aylarında yenmeyen elmaları sirke yaparak kullanabilirsiniz. Sirke yapmak için bir ölçüye ihtiyacınız yoktur. İstediğiniz miktarlarda yapabilirsiniz. Sirke yapımı fermente bir olay olduğu için sirke hemen değil bir süre sonunda hazır olacaktır.

İlk olarak elmaları güzelce ovarak yıkayın. Sonrasında dörde kesin ve sirke yapacağınız kavanoza doldurun. Çekirdek ya da sapını çıkarmanıza gerek yoktur. Sirkemizi en son süzeceğimiz için bunlar kendiliğinden ayrılır.

Kavanoz dolduysa üzerine su ve sirke anasını ekleyin ve ağzına bir tülbent parçasını koyun ve üzerine kapağı kapatın. Sirke fermente olacağı için hava alması gerekir. Bu yüzden ilk 20 gün boyunca kavanozu açın karıştırın ve geri kapatın. Biriken gaz çıkacaktır. 20 günden 40. Güne kadar sirkeye ellemeden bekleyin. Artık elmalar dibe çöker ve sirke üste çıkar. 40 gün sonunda artık sirke kullanıma hazırdır.

Sirkenin üzerinde beyaz bir jel tabaka oluşacaktır. İşte bu sirke anasıdır. Bunu atmayın ve sonraki sirke yapımlarında yeniden kullanabilirsiniz.

Organik Elma Sirkesi Kullanım Alanları ve Faydaları Nelerdir?
Doğal Elma Sirkesi yemeklerde, salata soslarında ve gıdaların saklanmasında koruyucu madde amacıyla da kullanılmaktadır.
Elma sirkesi antiseptik özelliği ile hem mutfakta hem de kişisel bakımda kullanılmktadır. Sebzeler sirkeli suda bekletildiğinde üzerindeki mikroplar ölür.
Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Diş temizliğinde tercih edilmektedir, su ile karıştırılarak gargara yapıldığında ağız kokusunu da yok etmektedir.
Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
Tok tutma özelliğiyle de diyetlere eklenmektedir.
Kan şekerinin dengelenmesine yardım etmektedir.
Ev temizliğinde de hijyen sağlamak için tercih edilmektedir.
Elma Sirkesi ile Saç Bakımı
Elma sirkesi, saç bakımında da kullanılmaktadır.  Sirke, saçlara parlaklık verirken saç derisinde ölü deriyi de atmaya destek olarak saçtaki kepek sorununu da ortadan kaldırır.

Elma sirkesi saç rengini açar mı sorusunun yanıtı: evettir. Sirke saç rengini açmak içinde kullanılabilmektedir. Renk değişimi olmadan, sadece saç bakım için maske yapılmak isterseniz, özellikle boyalı saçlarda sirkenin su ile karıştırılarak iyice seyreltilerek maske yapılması önem arz etmektedir. Elma sirkesi ile saç maskesi nasıl yapılır diye sorarsanız, bir çay bardağı su ile elma sirkesini karıştırmalısınız. İçine bir çay kaşığı tuz eklendikten sonra karışımı saçlarınıza sürebilirsiniz. Saçınızda bir saat kadar bekleyen karışımı soğuk su ile durulayarak çıkarabilirsiniz. Elma sirkesi ve saç bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken ise karışımın saç diplerine değmemesidir. Asidik olan karışım deride yanmaya sebep olabilir.

Elma Sirkesinin Yüze Faydaları    
Elma sirkesini  tonik olarak kullanmak istiyorsanız bir litre suya, 12 yemek kaşığı oranında su ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Eğer sivilce üzerine kurutucu bir uygulama istiyorsanız yarı yarıya sulandırılarak kullanabilirsiniz. Cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır.  Elma sirkesi maskesi asidik özelliği nedeniyle 30 dakikadan daha uzun süre ciltte tutulmamalıdır.  Cilde elma sirkesi ve soda birlikte de uygulanabilir. 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 3 kaşık soda karıştırılır. Cilde spreyli bir şişe içinden püskürtülerek uygulanır. Yüz tamamen ıslandıktan sonra pamukla cilt silinir. Bu esnada nazik olunmalı, cilt yıpratılmamalıdır. Sabah ve gece olmak üzere günde iki kez yapılan uygulama sivilcelerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Elma Sirkesi ile Cilt Bakımı
Cildi yatıştırma özelliği bulunur. Elma sirkesinin cilde faydaları arasında ölü deriden arındırma özelliği ilk sırada yer alır. Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır. Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder. Soğan suyu ile elma sirkesi karıştırılarak yarım saat yüzde tutulur, leke açıcı bu maske durulanarak ciltten arındırılır. 15 günde bir kullanılması önerilen maske sonrasında düzenli güneş kremi kullanılması tavsiye edilir. Mantar gibi sorunlara da çare olan sirke, günlük kullanımda cildin kendini yenilemesine yardım eder.

Tırnakları da her gün yarım saat sirkeli tuzlu suda bekletmek tırnaklardaki sorunların giderilmesini sağlar.

Toniğin cilt bakımındaki önemi, cildi bakterilerden ve diğer yabancı maddelerden arındırıp gözenekleri sıkılaştırmaktır. Elma Sirkesini doğal cilt toniği olarak kullanmka isterseniz şu tarifi kullanabilirsiniz: olabilir:

1 ölçü elma sirkesi
2 ölçü arıtılmış su
Elma Sirkesi ile Zayıflama
Bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.

Düzenli tüketildiğinde vücuttaki yağ yakımını hazırlandırmaktadır. Şaşırtıcı bir şekilde, araştırmalar ayrıca sirkenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini de göstermiştir. Sirke, tokluk hissini arttırarak kişinin daha az kalori almasına yardımcı olur. Örnek vermek gerekirse, sirkeyi yüksek karbonhidratlı bir yemekle birlikte tüketirseniz, doygunluk hissiniz artar ve günün geri kalanında 200275 daha az kalori tüketmiş olursunuz. Aşırı kilolu 175 kişiyle yapılan ve 3 ay süren bir çalışmayla, günlük tüketilen elma sirkesinin miktarı ile orantılı olarak, göbek bölgesi yağlarını eritmeye yardımcı olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı gösterilmiştir. Çalışmaya katılanlardan;

Günlük 15 ml (1 yemek kaşığı) elma sirkesi tüketenler ortalama 1.2 kilogram kaybederken
30 ml (2 yemek kaşığı) tüketenler 1,7 kilogram kaybetmiştir.
Elma Sirkesi Nasıl ve Ne Şekilde Tüketilmelidir?
Eğer Organik Elma Sirkesi içimini zayıflamak amaçlı tüketecekseniz mutlaka her gün tüketmelisiniz düzenli olarak.

3 yemek kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı bal

1 bardak ılık suyu karıştırarak kahvaltıdan yarım saat önce için. Aç karnına için çünkü vücudun detoks yapmasına da bu şekilde yardımcı olur.

Fitmaya Fermente Doğal İçimlik Elma Sirkesi
Sipariş vermek için tıklayın: Fermente İçimlik Elma Sirkesi

Elma Sirkesi Fiyatları
Organik Elma sirkesi fiyatları ürünün organik mi market sirkesi mi olup olmamasına ve markasına göre de değişkenlşik göstermektedir. Cam şişede muhafaza edilen organik elma sirkesi market sirkelerinin fiyatlarına göre yüksektir ancak gerçek

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BU YÖNTEMİ 40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ Estetik operasyonu sonrasında inanılmaz değişim Bağışıklık Sistemini Zirveye Çıkaran Bitki Erdoğan kabul etti..